Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Od 2. svibnja u Međimurju zabrana spaljivanja i loženja vatre u šumama i blizini šume

Datum objave: 4. svibnja 2016.

U Međimurskoj županiji donesena je Odluka o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka nakon žetve i berbe te loženje vatre u šumama i blizini šume, od 2. svibnja do 3. listopada 2016. godine.
Ova Odluka ne odnosi se na organizirano spaljivanje i na loženje vatre koje mora biti organizirano kako je to propisano člankom 18. Odluke o posebnim mjerama zaštite od požara na području Međimurske županije.
Kako smo već bili svjedoci izazvanih požara s težim posljedicama, pozivaju se građani da savjesnim ponašanjem takve posljedice izbjegnu.
Kako će dolaskom sunčanijih dana započeti sezona intenzivnih radova na poljoprivrednim površinama, a samim time i više postupanja s vatrom, zapaljivim predmetima i spaljivanjem korova, suhe trave te niskog raslinja, apelira se na sve građane da obrate posebnu pozornost prilikom paljenja vatre i postupanja s lako zapaljivim predmetima i tvarima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content