Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Gradonačelnik Vukovara: „Hvala Međimurkama i Međimurcima na donacijama, potpori i 450 lampiona“

Datum objave: 4. svibnja 2016.

I ovogodišnji Dani Međimurske županije imali su humanitarnu notu, a svakako najistaknutija i jedna od onih kojoj su se Međimurke i Međimurci najradije odazvali bila je ona za pomoć vukovarskog vodotornja. Osim što su donirali sredstva, čime su ušli u izabrano društvo onih čije će ime biti ispisano na vodotornju nakon njegove obnove, ujedno su zajedno s čelništvom Međimurske županije nakon svečane sjednice Skupštine puštali 450 lampiona, u znak podrške za Vukovar, ali i kao simbol koliko je godina prošlo od Sigetske bitke.
Da Međimurci Vukovar pomažu i u ratu i u miru te da je zajedništvo vidljivo u svakom projektu, dokazali su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, svečanim potpisivanjem Pisma namjere o zaključenju Sporazuma o suradnji Međimurske županije i Grada Vukovara. Naime, u kratkom roku vukovarski gradonačelnik dva je puta posjetio Međimurje, a svoj potpis za suradnju dao je u dvorani za svečane namjene (vjenčaoni) u Muzeju Međimurja Čakovec, tik prije nego je bio počasni gost svečane sjednice Skupštine Međimurske županije.
Jedan od simbola stradanja i otpora grada, vukovarski vodotoranj, kao i sve Vukovarke i Vukovarci, imaju veliku potporu sa samog sjevera zemlje, naime Međimurska županija do sada je vrlo aktivno pomagala svaku akciju vezanu uz grad Vukovar, a kako je istaknuo Penava, upravo Međimurje i Vukovar imaju posebne poveznice, osobito kroz Domovinski rat. „Prošlost moramo ostaviti tamo gdje joj je i mjesto, ali nas zato sadašnjost i budućnost moraju još jače povezati“, naglasio je. „Ovime radimo jedan novi korak zajedništva i dokazujemo da sjećanje na herojske branitelje Vukovara, među kojima je i značajan broj naših Međimuraca, nikada neće izblijediti“, pritom je naglasio međimurski župan i zahvalio svim Međimurkama i Međimurcima koji su se u okviru Dana Međimurske županije pridružili ovoj velikoj akciji.

#volja
#odlučnost

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content