Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečana sjednica, opera i lampioni označili veličanstveni završetak ovogodišnjih Dana Međimurske županije

Datum objave: 2. svibnja 2016.

Međimurski župan Matija Posavec otkrio je tajnu uspjeha svoje županije. Naime, upravo tu je najveći BDP u državi, a zaposlenost najmanja.
Međimurska županija slavi svoje dane koji se ove godine održavaju od 22. travnja do 1. svibnja. Spomendan na pogibiju Zrinskog i Frankopana obilježeava se sa 80 različitih manifestacija. Tako je u petak u atriju Starog grada održan najsvečaniji trenutka ovogodišnjeg obilježavanja, svečana sjednica Skupštine Međimurske županije.
Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade Zrinski koje su primili Juraj Kolarić, Franjo Bukal, Marijan Vugrinčić, Društvo distrofičara cerebralna paralize i ostalih tjelesnih invalida te Pučko otvoreno učilište Čakovec. Povelju župana dobili su Ivan Krištofić, Interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i KUD Katruže iz Ivanovca.
Nakon svečane sjednice svi uzvanici uživali su i u koncertnoj izvedbi opere Nikola Šubić Zrinski, Opere HNK Zagreb. Na taj su način dostojanstveno zaključili najsvečaniji trenutak obilježavanja Dana Međimurske županije i 450. obljetnice Sigetske bitke u Međimurju. Na kraju je pušteno 450 lampiona u znak podrške gradu heroju i to njih 450, u skladu s godinom obljetnice Sigetske bitke.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content