Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tradicionalna priredba KUD-a Belica privukla veliki broj gostiju

Datum objave: 28. travnja 2016.

U prostorijama Društvenog doma održana je tradicionalna godišnja priredba KUD-a Belica, ovog puta u proljetnom izdanju. Dupkom ispunjena dvorana pokazala je važnost koju Beličanci pridaju svojoj tradiciji, te radu i djelovanju svog KUD-a koji te vrijednosti promovira diljem Međimurja, pa i šire. Svečanosti su, uz brojne goste, prisustvovali i mnogi uzvanici, prije svega  zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, zatim župnik župe Belica vlč. Stjepan Šoštarić, ravnatelji OŠ Belica Antun Žulić i Dječjeg vrtića Belica Snježana Bence, te časne sestre Dječjeg vrtića Svete male Terezije.
Svi su zajedno mogli uživati u bogatom koncertu kojeg su otvorili domaćini, KUD Belica, čija se folklorna sekcija predstavila spletom pjesama i plesova, dok je nešto kasnije svoj nastup zabilježila i dramska sekcija koja se ponovno okupila, i to na inicijativu žena koje su tumačile sve uloge predstave o beličkim coprnicama kojom su nastupile na ovogodišnjem Festivalu kazališnih amatera u Prelogu.
Od ostalih, priliku da se predstave dobili su i oni najmlađi pa su tako svojim točkama polaznici Dječjeg vrtića Belica i Dječjeg vrtića Svete male Terezije izmamili osmijehe na lica mnogobrojne publike, dok su posebno oduševili Ksenija Kramar i Karlo Čeh svojim solo izvedbama međimurskih pjesama u pratnji tamburaša. Uz glazbu, priredba je poprimila i literarni karakter recitacijama Davida Drka i učenika OŠ Belica, koji su uz to predstavili rad svoje folklorne skupine. Pozornicu Društvenog doma tako su ispunili nastupi velikih i malih čuvara međimurske tradicije i baštine, čiji su trud i rad od velikog značaja kako za općinu, tako i za cijelu županiju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content