Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje u petak u jezeru Starog grada pušta 450 lampiona za Vukovar

Datum objave: 28. travnja 2016.

Međimurke i Međimurci poznati su kao ljudi velika srca koji ne zaobilaze nijednu humanitarnu akciju niti pak događanje kojim se može pomoći. Tako su se tijekom trajanja manifestacija u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na pogibiju Zrinskog i Frankopana kao donatori pridružili akciji za prikupljanje sredstava za obnovu vodotornja i time si i uz minimalnu donaciju priskrbili svoje imena u podnožju obnovljenog vodotornja.  Mnogi Međimurci objeručke su prihvatili tu jedinstvenu prigodu te si pritom osigurali mjesto na puštanju lampiona sutra, u petak, 29. travnja.
Dakako, Međimurska županija, uz potporu Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja te djece branitelja, svima je tijekom obilježavanja svojih dana omogućila da u subotu od 21:15 sati, nakon svečane sjednice Skupštine Međimurske županije i koncertne izvedbe Opere Nikola Šubić Zrinski HNK-a Zagreb, budu dio kampanje za pomoć gradu heroju, stoga pozivaju sve da im se pridruže u što većem broju.
Svoj su dolazak najavili osim samih donatora, tvrtki i građana, ujedno i učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Udruge umirovljenika Međimurske županije, djeca branitelja, mališani iz dječjih vrtića i mnogi drugi.
Stoga dođite u jezero Starog grada i pustite s nama 450 lampiona, kao simbol obilježavanja 450. obljetnice Sigetske bitke.
#odlučnost #odgovornost

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content