Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Selnici održana svečana sjednica povodom Markova

Datum objave: 27. travnja 2016.

Povodom Dana Općine Selnica, na blagdan Markova održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u tamošnjem Domu kulture, uz domaćinstvo predsjednika Općinskog vijeća, Radovana Zadravca te načelnika Ervina Vičevića koji su poželjeli dobrodošlicu gostima i mještanima. Najvažnije dane u  godini za Općinu, svojim su dolaskom pozdravili župan Međimurske županije Matija Posavec, sa zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Svetog Martina na Muri Franjo Makovec, zamjenik načelnika Općine Štrigova Zdravko Sabolčec, domaći župnik vlč. Tomislav Leskovar, ravnateljica OŠ Selnica Anica Rašparger, članovi Općinskog vijeća, predsjednici VMO-a te brojni članovi sportskih i kulturnih udruga i društava. Naglasak sjednice stavljen je na projekte učinjene u proteklom razdoblju te je pritom načelnik istaknuo važnost izgradnje pješačko – biciklističke staze, uređenja groblja i dolaznog puta kao i otvaranja općinskog ureda s prilagođenim pristupom invalidima  i starijim osobama.
Zahvalio je na potpori i pomoći Međimurskoj županiji na čelu s županom Matijom Posavcem te pritom kritizirao središnju vlast koja, prema njegovim riječima, nema sluha za male sredine i njihov razvoj. Nadovezavši se na govor načelnika, župan je istaknuo kako je svojevremeno bilo boljih, ali i gorih vremena. „Mi Međimurci nikada nismo čekali tuđu pomoć, uvijek smo vlastitim radom i snagom dolazili do novih vrijednosti te su nam na taj način usađene dobre radne navike. Stoga Vam jasno kažem da se ja ne bojim za nas i našu budućnost. Kraj smo vrijednih i marljivih ljudi, koji vlastitim naporima doprinose razvoju i kvaliteti življenja svoga kraja. U prilog tome govore i brojke koje je istaknuo načelnik Vičević, 2.400.000,00 kuna uloženo je u projekte u Općini, što je za tri puta više nego u proteklom razdoblju, a drago mi je istaknuti kako je Međimurska županija sudjelovala sa 1.500.000,00 kuna“, naglasio je međimurski župan.
Najsvečaniji dio programa svakako je bila dodjela javnih priznanja za 2015. godinu, a povelje su pritom primili Leon Horvat, inače osvajač zlata na Svjetskom kupu u Austriji, ali i titule europskog juniorskog prvaka pod vodstvom trenera Hrvoja Kišosondija te Tajana Turk, prvakinja Hrvatske u šahu u kategoriji do 19 godina s trenericom Vesnom Turk. Spomenimo kako su svečanost svojim nastupima uveličali učenici OŠ Selnica i Ženska vokalna skupina Sveti Marko Selnica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content