Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dani Međimurske županije donose otvorenje instalacije MOST i manifestaciju "Florijan i ja"

Datum objave: 27. travnja 2016.

Sedmi dan proslave Dana Međimurske županije započinjemo Danima otvorenih vrata Muzeja Croata Insulanus u Prelogu i Muzeja Međimurja u Čakovcu gdje će se tijekom cijelog dana besplatno moći razgledati stalni postav, s početkom u 08:00 sati.
U poslijepodnevnom dijelu programa od 16:00 sati u Domu kulture u Dekanovcu očekuje nas manifestacija „Florijan i ja“. Na taj će se način prigodno obilježiti 128. obljetnica rođenja Florijana Andrašeca uz prezentaciju slikovnice „koje se čitaju i pjevaju“, a sve u organizaciji Općine Dekanovec i tamošnje područne škole.
U 19:30 sati očekuje nas otvorenje instalacije "Most" u perivoju Zrinskih u Čakovcu. Radi se o autorskom djelu Damira Klaića-Ključa koji će nas vratiti u doba Zrinskih kada se prema ulazu u sam dvorac nalazio drveni most. Instalacija će biti postavljena puna 3 dana, a otvorenje će upotpuniti izložba drvenih gudačkih instrumenata autora Roberta Juraka. Četvrtak zaključujemo predivnim melodijama koje će dopirati iz zgrade Scheier, gdje će se od 20:00 sati, u organizaciji Židovske općine Čakovec, održati koncert na kojem će nastupiti violinistica Evgenia Epshtein i pijanist Denys Masliuk.
FOTO: Miroslava Novak

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content