Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radionica – ''Zelena javna nabava u praksi''

Datum objave: 27. travnja 2016.

Međimurska energetska agencija u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever i Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP), organizira radionicu s temom zelene javne nabave (Green Public Procurement – GPP).
Zelena javna nabava podrazumijeva primjenu kriterija kojima se kroz nabavu roba, usluga i radova postiže veća energetska učinkovitost, smanjuje se potrošnja energije i negativan učinak na okoliš tj. smanjuje se otisak ugljičnog dioksida. S gledišta cjeloživotnog troška proizvoda zelena nabava uz ekološke, omogućuje za naručitelje i ekonomske koristi. Na razini Europske unije, ali i u Hrvatskoj zelena javna nabava pojavila se kao dobrovoljni instrument, postepeno je postala preporučljiva u postupcima bagatelne i javne nabave, a kroz izvjesno vrijeme postati će i obavezna za javne naručitelje.
Pozivamo Vas da nam se pridružite na radionici i saznate kojoj nacionalnoj i EU legislativi je podložna zelena javna nabava (postojeće zakonodavstvo i nadolazeće izmjene u 2016.), kako odrediti kriterije i postupak zelene nabave, te na primjeru rješenja Državne komisije saznate kako postupiti i što izbjegavati u zelenoj javnoj nabavi.
Radionica je namijenjena svim javnim i sektorskim naručiteljima, bez obzira provode li postupke javne ili samo bagatelne nabave, a održati će se 6. svibnja 2016. u Multimedijalnoj dvorani Tehnološko - inovacijskog centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22B u Čakovcu. Početak radionice je u 10:00 sati.
Radionica će biti održana u okviru EU projekta PRIMES kojeg partneri REA Sjever i UNDP Croatia provode u sklopu Intelligent Energy Europe Programa, te su svi prisutni oslobođeni kotizacije.
Molimo zainteresirane strane da svoje prisustvo potvrdite putem e-maila na adresu maja.bratko@menea.hr najkasnije do utorka 3. svibnja 2016. u 15:00 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content