Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavnici županijskih sportskih zajednica okupljeni u LifeClass Termama

Datum objave: 27. travnja 2016.

Nakon brojnih domaćih i stranih vrhunskih klubova i reprezentacija koje smo mogli gledati na terenima NK Polet u Svetom Martinu na Muri potkraj svibnja dolazi nam prava nogometna poslastica.  Dio priprema za predstojeći Euro u Francuskoj izbornik A1 reprezentacije Ante Čačić  odlučio je odraditi u Međimurju, u Svetom Martinu na Muri“,  istaknuo je to direktor LifeClass Terma Sveti Martin na Muri Branimir Blajić na okupljanju predstavnika svih županijskih sportskih saveza, uz domaćinstvo predsjednika međimurskog saveza Mate Kljajića.  Direktor Blajić u uvodu je istaknuo prednosti Termi koje su Međimurje profilirale u pravu sportsku destinaciju, mjesto za opuštanje te aktivan odmor za cijelu obitelj. „Zahvaljujem svima koji su se odazvali današnjem druženju, gdje ćemo predstaviti mogućnosti i ponudu ovog mjesta. Želja nam je da naši sportaši bilo oni profesionalci ili rekreativci, ne odlaze van Hrvatske na pripreme kad vrhunske sadržaje imamo na dohvat ruke. Možemo se pohvaliti da su zastupljeni svi sportski segmenti, a najviše od svega veseli činjenica domaće prehrane koja dolazi od lokalnih proizvođača, a temelj je svakog sportaša“, naglasio je Kljajić.
Zamjenik župana Zoran Vidović objasnio pak je kako je Međimurska županija oduvijek potencirala  zdrav način života koji uključuje kretanje i aktivnosti te je podrška našim vrhunskim sportašima, kako financijski tako i moralno. „Ponosni smo na našeg gimnastičara Filipa Udea koji je uspio izboriti plasman na Olimpijske igre u Riu de Janeiru, ali i na sve naše Međimurke i Međimurce koji kroz sport i dobre rezultate promoviraju svoj kraj. Dolazak nogometne reprezentacije samo je potvrda kvalitete Termi koju je prepoznala i Međimurska županija, a konačan zajednički cilj je svim sportašima koji ovdje i dođu, omogućiti vrhunske uvjete za trening, razvoj i napredak“, rekao je. Cijela ova priča nema samo sportsku konotaciju, već i onu gospodarsku gdje mala poljoprivredna gospodarstva plasiraju svoje proizvode Termama, poslovnu i turističku jer je ponuda aranžmana određena cijenom  te humanitarnu jer dio svojih prihoda Terme odvajaju za one kojima je to potrebno. „Sve završava u lokalnoj zajednici čije se standard  i platežna moć diže na viši nivo što zaokružuje cijelu priču, a na tome zajednički radimo s čelnicima županije“, na kraju je poručio direktor.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content