Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izložba radova i Večer poezije pokazale svu kreativnost naših umirovljenika

Datum objave: 27. travnja 2016.

Željeli smo na ovaj način pokazati kako smo vrlo aktivni i u trećoj životnoj dobi, jer svoje slobodno vrijeme treba ispuniti nečime, a mi to radimo upravo kroz umjetnost kojom uzvraćamo zajednici na svoj podršci koju nam pruža“, istaknula je predsjednica Udruge umirovljenika Međimurske županije Nada Lovrec prilikom svog obraćanja svima koji su odlučili svoju večer provesti u zgradi Scheier na bogatom kulturno-umjetničkom programu koji su pripremili članovi Udruge. Bila je to večer puna emocija. Sve je započelo otvorenjem izložbe slika i ručno oslikanih kišobrana Spomenke Marciuš kojom se ova poznata Nedelišćanka predstavila s mnogobrojnim unikatnim radovima. Glavni motiv koji se provlači cijelom izložbom su krajolici našeg zavičaja, što je privuklo velik broj poznanika autorice i ljubitelja umjetnosti, a za one koji nisu uspjeli prisustvovati otvorenju, svakako preporučamo da odvoje malo vremena i pogledaju ove vrijedne radove koji će biti izloženi sve do subote, 30. travnja. Večernji program nastavio se manifestacijom literarnog izričaja „Večer poezije“, koja je oduševila sve prisutne.
Čitale su se mnoge međimurske pjesme, poglavito ljubavnog izričaja, koje su na svoj način interpretirali predsjednica Udruge Lovrec, Milica Lesjak, Jasenka Novak, Ljudevit Boščak, Vinko Rojko i Ivan Ujlaki, kojima se pridružio i veteran literarnog stvaralaštva Dejan Buvač, koji je i vodio cijeli program. Među brojnim gostima, ovu su manifestaciju svojim dolaskom uveličali zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec.
Za glazbeni dio programa pobrinule su se članice Pjevačkog zbora umirovljenica Donja Dubrava, kao i Trio Toleranca koji su se naizmjeničnim točkama prigodnog karaktera savršeno nadopunjavali i u potpunosti uklopili u cijelu manifestaciju. „Neizmjerno sam zahvalna onima koji podržavaju naš rad i omogućuju nam održavanje ovakvih susreta pomoću kojih želimo pokazati da u nama ima još puno kreativnosti“, istaknula je Lovrec i uputila veliku zahvalu Međimurskoj županiji koja ih redovito prati, te im i ove godine omogućila da sudjeluju u programu obilježavanja Dana Međimurske županije.
Na to se nadovezala i zamjenica župana Herman koja je izrazila svoju oduševljenost organizacijom, zalaganjem članova i kvalitetom pripremljenog programa te naglasila kako je neupitno da će Međimurska županija i dalje pratiti sve aktivnosti Udruge.
Svojim radom i trudom doista oplemenjujete našu zajednicu i utjelovljujete onaj pravi međimurski duh koji se ponosi skromnošću i marljivošću“, pohvalila je sve članove udruge zamjenica župana, te im ovim putem poželjela još mnogo uspjeha u daljnjem radu, ali prvenstveno i dobrog zdravlja neophodnog za organizaciju novih aktivnosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content