Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom obilježen Dan Međimurskog veleučilišta

Datum objave: 26. travnja 2016.

U okviru proslave Dana Međimurske županije održana je Svečana sjednica kojom je obilježen Dan Međimurskog veleučilišta u povodu 8. obljetnice djelovanja. Ova visokoškolska ustanova svake godine upisuje sve veći broj studenata kojih je trenutno oko tisuću, a uz to se neprestano provode projekti kojima se radi na podizanju studentskog standarda i kvalitete njihova studiranja. „Time želimo postati prepoznatljivo mjesto sjeverozapadne Hrvatske koje će privlačiti studente iz svih krajeva zemlje“, istaknula je na samom početku dekanica Nevenka Breslauer, naglasivši pritom kako je najveća želja da se u što skorije vrijeme u funkciju stave studentski dom i restoran koji će zaista omogućiti studentima vrhunske uvjete.
Programi računarstva, menadžmenta u sportu i turizmu te održivog razvoja, koje su prepoznali i studenti i poslodavci, jamstvo je daljnjeg uspješnog razvoja našeg veleučilišta“, zaključila je. Svečanoj sjednici prisustvovao je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske, a ovu je priliku iskoristio da uputi čestitke svim djelatnicima veleučilišta koji doprinose razvoju boljeg i kvalitetnijeg života u Međimurju. „Ne tako davno, imao sam prilike iz zadnjih redova slušati o počecima vašeg rada i sigurno da nije bilo lako, no rezultat je taj da danas imamo zaista respektabilnu obrazovnu instituciju u Međimurskoj županiji“, rekao je ministar, istaknuvši kako Veleučilištu nedostaju smještajni kapaciteti i studentski kampus, te najavio kako će se to uskoro promijeniti. „Unutar mjesec dana doći ćemo ovdje s ministrom regionalnog razvoja kako bi potpisali ugovor koji će omogućiti Međimurskom veleučilištu da ove godine počne s opremanjem studentskih prostora“, obećao je te objasnio kako će izvori financiranja biti osigurani strukturnim fondovima.
Svima prisutnima obratila se i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je u svom govoru istaknula kako je nužno još jače povezivati obrazovanje s potrebama tržišta i gospodarstvom jer će se studenti upravo na taj način lakše zaposliti. „Upravo na tome i radimo, jer kao što je spomenuo i ministar, Veleučilište raste iz dana u dan, puno je uloženo, još će se puno i uložiti, a sve sa svrhom prosperiteta naših studenata koji će kasnije imati mogućnost svoje ambicije ostvariti upravo u Međimurju“, rekla je zamjenica župana, dodavši kako Međimurje, osim što je destinacija poželjna za život, može i mora biti destinacija poželjna za studiranje. Svečanoj sjednici prisustvovao je i rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković koji je izrazio veliko zadovoljstvo današnjim izgledom Veleučilišta čime se potvrdilo da su napori njega i njegovih suradnika ovdje naišli na plodno tlo.
Sama sjednica također je bila prilika da se nagrade najuspješniji studenti Veleučilišta koji su se istaknuli svojim uspjehom u akademskoj godini 2014./2015., pa su tako posebna priznanja primili Zoran Sokol, Elena Halili, Lea Obadić, Mateja Matijačić, Jasmina Janković, Mark Marčec, Nino Šupljka, Suzana Culi, Marko Zadravec, Valentino Kelemenić i Nikolina Kerovec. Ovom su se sjednicom brojni gosti imali prilike uvjeriti da je u proteklom razdoblju napravljeno puno u razvoju Međimurskog Veleučilišta, a da će se taj trend nastaviti i u godinama koje dolaze.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content