Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Oko 2,1 milijun kuna za sigurnost međimurskih cesta

Datum objave: 26. travnja 2016.

Sporazum vrijedan više od 2 milijuna kuna za Međimursku županiju u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020, potpisan je u Maloj županijskoj vijećnici. Potpisali su ga Ljerka Cividini, ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije i Davorin Pavlović predsjednik Uprave Centra za vozila Hrvatske, uz prisustvo domaćina župana Međimurske županije Matiju Posavca te Ide Laić, članice Uprave te Marina Radmanovića iz pravne službe Centra za vozila Hrvatske. Župan je pritom naglasio kako postoji velika potreba za detekciju, ali i saniranje opasnih mjesta na prometnicama te objasnio kako mu je drago da će se  jedina lokacija u ingerenciji ŽUC-a koja je i detektirana kao opasna, uskoro sanirati. Naime kako je naglasila ravnateljica, Sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta u Međimurju zajednički je interes Centra za vozila Hrvatske, Županijske uprave za ceste, a posebno važan zbog sigurnosti naših sugrađanki i sugrađana u prometu.
Radit će se rekonstrukcija kružnog raskrižja s novim prijevoznim trakama koje će uvelike omogućiti sigurnost na dionici, u ovom trenutku dokumentacija je spremna za kandidiranje prema Nacionalnom programu te se veselimo početku radova u rujnu i ovakvom daljnjem vidu suradnje“, objasnila je. Za Međimurje projekt je pripremljen u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, za sanaciju Otok ŽC 2033 i LC 20039. Radi se o dionici na kojoj se godišnje dogodi desetak prometnih nesreća, najčešće sa smrtnim posljedicama. „Ono što je najvažnije je da ćemo s ovim sredstvima krenuti u rješavanje konkretnog problema, pripremljeno je jedno važno prometno rješenje koje ima za krajnji cilj sigurnost građana, ali i koje će spasiti ljudske živote“, naglasio je župan i objasnio kako će se sanacija odraditi na lokaciji kod Preloga koja povezuje dvije županije. Centar za vozila financirat će gotovo dvije trećine cjelovitog iznosa, postupak javne nabave očekuje se ovih dana, a završetak radova do kraja godine.
„Centar je odlučio iz svojih sredstava financirati samo devet projekata u zemlji, jedan od njih je i ovaj u Međimurju čime želimo smanjiti negativnu statistiku. Kako se najviše nesreća događa na županijskim cestama, treba ulagati u njihovo održavanje, što se u Međimurju dobro radi“, dodao je Pavlović. U tijeku su mnogi natječaji, a radi se na redovnom održavanju naših cesta, dok je župan objasnio kako će se i dalje kandidirati projekti, a ove godine krenuti i rekonstrukcija ceste duge 9 km od Štefanca do Sv. Jurja u Trnju. „Ta je dionica naročito važna zbog Male Subotice, tamošnjeg razvoja gospodarstva i gustog prometa, a  radit ćemo i na pješačko – biciklističkoj stazi od Štefanca prema Maloj Subotici“, rekao je župan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content