Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dani Međimurske županije 2016. – šesti dan

Datum objave: 26. travnja 2016.

Šesti dan proslave Dana Međimurske županije započinjemo u donjem Međimurju, točnije Svetoj Mariji gdje će se u 09:00 sati službeno otvoriti višenamjenska nadstrešnica na tamošnjoj tržnici. U isto će vrijeme, za one najmlađe, biti održane filmske radionice u Maloj sceni Centra za kulturu Čakovec koje će trajati cijelog prijepodneva, a građani u to vrijeme sutra na prigodno pripremljenom štandu u centru grada (kod vure) od 09:00 do 13:00 sati mogu donirati sredstva za pomoć Vukovaru, naime radi se o iznosu koji sami odaberu, što je jedinstvena prigoda te pritom ostaviti svoje podatke i pridružiti se puštanju simboličnih 450 lampiona u petak, 29. travnja u  jezeru Starog grada, u znak podrške gradu heroju.
U točno 10:00 sati kreće 2. dan radionice „Kaj ti priča“ na čakovečkom Učiteljskom fakultetu, a u isto vrijeme započinju još dva događaja, pa je tako u Knjižnici i čitaonici Nikola Zrinski predviđeno čitanje knjige „Čakovečki Zrinski“ gdje će mladi učiti o značaju naše velikaške obitelji, te izraditi njihovo obiteljsko stablo, dok nas malo dalje, u zgradi Scheier očekuje okrugli stol uz obilježavanje 10 godina Udruge osoba s intelektualnim teškoćama. Njihovi će članovi na štandu ispred ulaza izložiti svoje radove, a svoju okruglu obljetnicu Udruge nastavit će u 12:00 sati Otvorenim vratim poludnevnog boravka na adresi A.G.Matoša 6 u Čakovcu, dok će se od 14:00 održati Otvorena vrata organiziranog stanovanja, gdje članovi Udruge žive, na adresama Ivana Meštrovića 9 i Jurja Križaića 16.
Od 18:00 sati, u sklopu Dana Općine Selnica, možete pogledati film „Pikač“ koji će se prikazivati u staroj školi, dok u 19:30 sati srijedu zaključujemo Modnom revijom „Martin pleter“, izložbom kreacija Marte Kramar Burele u Centru za kulturu Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content