Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Countdown to Rio“: 100 dana do trećeg nastupa Filipa Udea na Olimpijskim igrama

Datum objave: 26. travnja 2016.

100 dana uoči početka 31. Ljetnih olimpijskih igara koje će od 5. do 21. kolovoza biti održane u brazilskom Rio de Janeriu Filip Ude i njegov stručni stožer predstavili su projekt „Contdown to Rio“. Osvrnuvši se na ispunjenje projekta „Zajedno do Ria“ u koje je bilo ugrađeno više od 1600 treninga, 33 natjecanja, a za to vrijeme osvojeno 15 medalja, uključujući i svjetsko srebro, najavljena je zadnja sekvenca četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa – Countdown to Rio. U sljedećih 100 dana Ude će sudjelovati na 5 natjecanja, odraditi dva mini ciklusa priprema, a između toga biti na 140 treninga. Sve s ciljem što bolje pripreme najboljeg hrvatskog gimnastičara za nastup na trećim Olimpijskim igrama za redom. Najbolji hrvatski gimnastičar ponovio je kako je vrlo zadovoljan nastupom na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju. „Ostvario sam još jedan zacrtani cilj i sad se konačno mogu posvetiti treninzima na konju s hvataljkama. Pripremam vježbu s kojom se mogu popeti na postolje“, objasnio je Filip. Odgovorio je i na pitanje koje mu često postavljaju; zašto i dalje trenira, ako je osvojio sve najveće medalje? 30-godišnji Čakovčanin smatra kako se u životu moraju postaviti najviši ciljevi, a on je sebi  zadao osvajanje zlatne medalje na najvećim natjecanjima te  nastup na još jednim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiu. Filipov trener Igor Kriajimski zahvalio se svima koji su se radovali i pratili uspjeh čakovečkog gimnastičkog tima naglasivši koliko je ta pomoć važna. O nastupu na trećim Olimpijskim igrama za redom pak je rekao kako je to velika čast. O značaju nastupa na Olimpijskim igrama, kao želji svakog sportaša, nije potrebno posebno govoriti. Iako danas sport nije baš u središtu društveno-političkih zbivanja, mi smo kao Savez izuzetno ponosni na činjenicu što ćemo uzastopno i na trećim Olimpijskim igrama imati dvoje naših predstavnika“, rekao je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec.
Govoreći kako je Filip svojim rezultatima potvrdio ukazano povjerenje međimurski župan Matija Posavec je rekao da ono ne smije i neće  izostati u budućnosti. „Ovakvi sportski rezultati su najkvalitetnija promocija naše države, ali i Međimurja iz kojeg ne samo da je potekao nego i u kojem svakodnevno trenira. Čestitam Filipu na fantastičnim uspjesima te mu želim da mu se ostvari i onaj još uvijek nedosanjani san, da napravi još samo jedan korak dalje i u naše Međimurje donese zlatnu medalju“, dodao je župan Posavec. Predsjednik Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Željko Jakopec na početku konferencije za medije izrazio je zadovoljstvo što je na čelu  uspješnog sportskog kolektiva dodavši kako mu je to ujedno i velika čast. „Još jedan veliki posao je iza nas. Uz puno rada, mukotrpnih treninga, odvojenosti od naših obitelji, malo sreće i Božje pomoći opet smo uspjeli. Međimurje se opet nalazi na olimpijskoj karti“, rekao pak je sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan Mario Vukoja.
Zahvalio se svima koji su ih bodrili, bili uz njih kada im je bilo najteže i koji su financijski pomogli realizaciju projekta. To su; Međimurska županija, Grada Čakovec, Općina Nedelišće, Stevica Tkalčec i ATON,Hrvatski olimpijski odbor, Euroherc, INA, Vajda, Erste banka, Međimurje plin, Međimurske vode, Tegra, svi sponzorima i donatorima, Josip Hodak, dr.Čičak i Mimi Vurdelja. Zahvalio je i svima onima koje je nenamjerno zaboravio spomenuti kao i obiteljima kojima je sigurno bilo najteže. „Hvala vam! Učinit ćemo sve da se za naše Međimurje i Hrvatsku čuje u Riu“, obećao je Vukoja. „Ja osobno nisam sumnjao da će se Filip plasirati na Olimpijske igre. Razlog tomu je što Filip svojim radom i treniranjem pokazuje da dolazi u vrhunsku formu, a sustav koji je postavljen u Gimnastičkom klubu krajnje je profesionalan te daje rezultate“, izjavio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Načelnik Nedelišća Darko Dania podsjetio je koliko je Općina vjerovala u gimnastički projekt još 2007. kada je ušla u jedini pravi primjer javno-privatnog partnerstva u Hrvatskoj koji je rezultirao prekrasnim sportskim zdanjem, Nacionalnim gimnastičkim centrom ATON. Upravo je u ATON-u iskovana pekinška olimpijska medalja, svjetsko srebro, ali i još mnogi drugi Filipovi te, općenito, uspjesi hrvatske gimnastike.
Ude se osvrnuo na još jedno pitanje koje mu postavljaju, a koje u njemu stvaraju tugu:  Kako ima hrabrosti javno govoriti da je ponosan „kaj je Međimurec“? „Žao mi je da mi ljudi uopće postavljaju takva pitanja. Ja ću opet ponoviti i uvijek će ponavljati da sam ponosan i da će Međimurje uvijek biti u mom srcu“, poručio je vlasnik triju srebra; olimpijskog, svjetskog i europskog.

#odgovornost

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content