Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Što donosi peti dan obilježavanja Dana Međimurske županije?

Datum objave: 25. travnja 2016.

Peti dan proslave Dana Međimurske županije otvaramo u 09:00 sati izložbom izdanja Matice hrvatske – Ogranak Čakovec u predvorju zgrade  Međimurske županije, kojom međimurski ogranak već tradicionalno promiče vrijednosti Međimurja u književnom stvaralaštvu.
Međimurski „kaj“ promovirat će se i od 10:00 sati na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu gdje nas očekuje manifestacija „Kaj ti priča“, na kojoj će studenti čitati pjesme i održati radionice s učenicima nižih razreda osnovnih školam dakako na temu našeg „kaja“.
Ljepote našeg kraja med Murom i Dravom glavni su motiv izložbe slika Spomenke Marciuš koja se otvara u 17:00 sati u zgradi Scheier, nakon čega nas na istom mjestu od 19:00 sati očekuje kulturno-umjetnička manifestacija Večer poezije, u organizaciji Matice umirovljenika Međimurske županije, na kojoj će se čitati neke od najljepših međimurskih pjesama.
Posljednja manifestacija ovog utorka održava se u povodom Markova u Općini Selnica gdje će članovi KUD-a „Katruže“ Ivanovec održati prigodni program u povodu Markova, Dana općine. Što su pripremili ovogodišnji dobitnici najviše županijske nagrade „Zrinski“, saznat ćemo od 18:00 sati.
 
FOTO: Miroslava Novak

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content