Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tour of Croatia: Gledatelji na šest kontinenata gledali kadrove Međimurja i pobjedu hrvatskog biciklista

Datum objave: 24. travnja 2016.

Punih šest dana Hrvatska je pratila najveće svjetske biciklističke zvijezde na putovanju dužem od 1000 kilometara, u okviru međunarodne trke Tour of Croatia. Čast ugostiTI start posljednje, 6. etape spektakla tek rang ispod Tour de Franca ili Gira d'Italia, pripala je drugu godinu zaredom Međimurju i Sv. Martinu na Muri. Kako se radi o utrci prve kategorije po klasifikaciji Međunarodne biciklističke federacije, na ovogodišnjem izdanju nastupili su timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije, kao i najveće svjetske biciklističke zvijezde, pa je iza nas vrhunski događaj koji je okupio više od 100 mjesta domaćina diljem Hrvatske, s više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo u šest kontinenata. Kako je i najavio ispred Termi LifeClass Sveti Martin, biciklist Matija Kvasina odnio je u konačnici ukupnu pobjedu među 168 biciklista svijeta i ukupno 20 timova. „Utrka je bila iznimno napeta, samo je nekoliko sekundi bilo razlike između mene i drugih vozača prije starta, no uspio sam ostvariti svoj san“, rekao je Kvasina tijekom slavlja na cilju u svom rodnom Zagrebu, ali i nakon što je prošao međimursku trasu od Sv. Martina, preko Murskog Središća, Šenkovca, Brezja, Slakovca, Nedelišća, Čakovca do Preloga.
Međimursko gostoprimstvo čini nas poželjnom cikloturističkom destinacijom
Uz kamere Eurosporta koje su trku popratile iz zraka helikopterom te sliku prenijele diljem svijeta, start je označio župan Međimurske županije Matija Posavec, uz svoju zamjenicu Sandru Herman i Petru Novinščak, zamjenicu načelnika Općine Sv. Martin na Muri. „Ovo je bez sumnje jedno od najznačajnijih sportskih događanja u Hrvatskoj koje ujedno shvaćamo i kao priliku da diljem svijeta pokažemo potencijale i ljepote Međimurja, ali i potvrdimo da smo poželjna cikloturistička destinacija“, rekao je župan i prerezao vrpcu, kako je rekao, tek jedne od mnogih utrka i biciklističkih manifestacija koje nas očekuju tijekom godine. To se dokazuje iz događaja u događaj, uzmimo za primjer samo proteklog vikenda održan BIMEP koji je okupio više od 3000 biciklista. Cikloturizam je jedan od strateških ciljeva turizma u Međimurju, ponajviše zahvaljujući ljudima, jer naš kraj živi biciklizam, a bicikliste Terme rado ugošćuju“, potvrdio je direktor Damir Blajić. Trka je bila najbolji poziv svima onima koji su dosad o Sv. Martinu i Međimurju malo znali, da uzmu bicikle i provedu odmor ovdje u europskoj destinaciji izvrsnosti“, dodao je međimurski župan.

#odlučnost

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content