Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dani Međimurske županije u ponedjeljak donose Kraljev rođendan, dan MEV-a i 156. obljetnicu prve pruge

Datum objave: 24. travnja 2016.

Četvrti dan obilježavanja Dana Međimurske županije započinjemo u slavljeničkom tonu. Naime, kao i svake godine, 25. travnja u Kraljevom vrtu na tradicionalan se način obilježava rođendan Ladislava Kralja Međimurca, našeg najpoznatijeg slikara prve polovine 20. stoljeća. Tako će se od 10:00 sati druženjem uz likovni rad, razgledavanjem memorijalne zbirke i uživanjem u ugodnom ambijentu građanskog vrta proslaviti „Kraljev rođendan“, u organizaciji Muzeja Međimurja Čakovec, a uz sudjelovanje učenika 3. Osnovne škole Čakovec. U 11:00 sati očekuje nas Svečana sjednica povodom Dana Međimurskog veleučilišta kojom će se obilježiti 8 godina rada i djelovanja veleučilišta, a tom će se prigodom dodijeliti nagrade najuspješnijim studentima.
Nakon sjednice, u prostorijama MEV-a, a u suradnji s Muzejem Međimurja očekuje i tradicionalni kviz srednjih škola, natjecanje u kojem učenici testiraju i pokazuju svoje znanje, s početkom od 14:00 sati. Pozornost će biti usmjerena na mlade i u Domu Matice hrvatske, gdje će se u 12:30 sati dodijeliti nagrade za stvaralaštvo na kajkavskome jeziku i to onim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su se istakli svojim literarnim radovima.
U 13:00 sati uslijedit će svečanost otvorenja izložbe „Vlakovi u Međimurju“ na Željezničkom kolodvoru u Čakovcu, gdje će se predstaviti slike Državnog arhiva za Međimurje. Program se nastavlja u 13:30 sati u Dunjkovcu gdje se svečano otvara Muzej željezničarstva, a za sve je uzvanike osiguran besplatan prijevoz vlakom na redovnoj liniji Čakovec – Macinec, čime će se prigodno obilježiti i 156. obljetnica puštanja u pogon najstarije pruge u Hrvatskoj. Ponedjeljak završavamo proslavom Markova, Dana općine Selnica koji će se uveličati Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u tamošnjoj Staroj školi od 17:00 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content