Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz mimohod Međimurci pohrlili na lovački gulaš, ali i postali donatori za obnovu vodotornja

Datum objave: 23. travnja 2016.

Nekoliko je manifestacija i događanja obilježilo prvu subotu u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije. Bez sumnje je to smotra povijesnih postrojbi, njih ukupno rekordnih 18, koje su dale prijavak županu Međimurske županije Matiji Posavca, ali nikako ne smijemo zaboraviti ni na podjelu gulaša u jezeru Starog grada, kao i akciju kod vure.
Podijeljeno više od 1200 porcija gulaša uz nezaobilazni roštilj!
Točno u podne članovi Lovačkog saveza Međimurja u sklopu Dana lovnog kulinarstva krenuli s podjelom tradicionalnog gulaša, ali i roštilja kojeg su pripremili ove godine u okviru Dana županije, za sve Međimurke i Međimurce, ali i goste kojih nije nedostajalo. Više od 1200 porcija gulaša s kojima je Međimurska županija počastila svoje građanke i građane, planulo je u trenu, a svi su se složili kako naši lovci rade vrhunski posao te bez njih vikend našeg spomendana nikako nebi imao isti okus i miris.
Jeste li postali donator čije će ime biti na vodotornju u Vukovaru?
U vrijeme mimohoda, ali i pripremanja te kušanja lovačkih delicija, građani su se na prigodnom štandu u centru grada mogli priključiti humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za obnovu vodotornja u Vukovaru. Naime svi koji doniraju, bilo koji iznos, kao donatori će se svojim imenom priključiti puštanju lampiona nakon svečane sjednice Skupštine Međimurske županije u petak, 29. travnja, ali će ujedno biti i istaknuti na podnožju vodotornja kada se isti obnovi. Ako još niste dali svoj potpis, isto ćete moći napraviti u vrijeme trajanja obilježavanja Dana Međimurske županija na čakovečkom trgu, a ako nećete biti u prilici, možete se javiti na info@medjimurska-zupanija.hr.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content