Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U nedjelju najveća biciklistička trka regije dolazi u Međimurje!

Datum objave: 23. travnja 2016.

Treći dan obilježavanja Dana Međimurske županije donosi nam dva važna događaja. U 10:00 sati u Bečkom Novom Mestu pripadnici Zrinske garde i Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, tradicionalno će položiti vijence prigodom 345. obljetnice mučeničke smrti Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana na mjestu smaknuća, a uz to će se održati i sveta misa zadušnica. U 11:00 sati u LifeClass Termama Sveti Martin započinje svečanost otvaranja šeste, ujedno i posljednje etape međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia kojom će Međimurje i ove godine biti stavljeno na svjetsku biciklističku kartu, uz prijenos uživo na mnogim svjetskim TV postajama, uključujući Europsport. Sama utrka krenut će u 12:07 sati i prolazit će velikim dijelom naše županije, a točan raspored mjesta i vremena kojim će se kretati natjecatelji moći ćete pronaći na web i facebook stranicama Međimurske županije.
U poslijepodnevnim satima očekuju nas kulturna događanja, pa će se tako u dvorani Centra za kulturne, društvene i javne potrebe Općine Strahoninec od 14:00 sati predstaviti Udruga žena Strahoninec, Udruga Creative Strahoninec i Udruga oboljelih od celijakije SZ Hrvatske sa izložbom rukotvorina, dok će se od 16:00 sati u Crkvi Svete Marije, također u Strahonincu, održati koncert pod nazivom „Susret zborova“ nakon kojeg domaćini spremaju i prigodni domjenak. Nedjelju završavamo pjesmom jer se od 18:00 sati u dvorani OŠ Selnica održava koncert legendi Hrvatske estrade u zajedničkoj organizaciji Općine Selnica i Radija 105 na kojem će, među ostalima, nastupiti Darko Domijan, Nano Prša, Duško Lokin, Ivan Mezga i Srebrna krila na čelu s Vladom Kalemberom.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content