Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenička zadrugarstva predstavila svoje radove i potencijal

Datum objave: 22. travnja 2016.

Prvog dana proslave Dana Međimurske županije, čakovečki Trg republike ukrasili su radovi učenika osnovnih škola iz cijelog Međimurja. Naime, održana je sada već tradicionalna Županijska smotra učeničkih zadruga koja je okupila mnoge školarce na jednom mjestu pruživši im mogućnost da predstave svojih ruku djela. „Izuzetno je važno da u ovim aktivnostima naša djeca mogu pokazati svu raskoš svog potencijala kojeg je puno, a da građani na ovaj način imaju prilike to i vidjeti“, rekla ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, glavnog organizatora ove manifestacije, Dragica Benčik.
Prekrasno je što se učenička zadrugarstva baziraju na konkretnom radu koji se može vidjeti u fizičkom obliku i vjerujem da djecu to u današnjim okolnostima jako ispunjava“, nastavila je Benčik, dodavši kako se već ovdje nazire jedna vrsta profesionalnog uvida u moguća buduća zvanja. Posebnu pozornost izazvali su radovi djece s teškoćama u razvoju, za koju ravnateljica Centra ističe da je potrebno gledati kao potencijal, a ne kao problem, te da oni to mogu i dokazati ukoliko im se pristupi na pravi način.
Na samoj Županijskoj smotri sudjelovala su brojna učenička zadrugarstva, a među njima Ftičeki (OŠ Belica), Jabuka (Gospodarska škola Čakovec), Drenek (OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica), ET-KO-KE (OŠ I.G. Kovačića Sv. Juraj na bregu), Fijolica (Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec), Klopotec (OŠ Gornji Mihaljevec), Kušlec (OŠ Kuršanec), Lafra (OŠ Domašinec), Pupoljak (OŠ Donja Dubrava) i Tinček (OŠ Sveti Martin na Muri).

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content