Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Poslovni uzlet besplatnim edukacijama privukao veliki broj zainteresiranih

Datum objave: 22. travnja 2016.

Besplatnim edukacijama, interaktivnim predavanjima i panel diskusijama, namijenjenih poduzetnicima, obrtnicima, vlasnicima OPG-a, kao i svim zainteresiranima, nastavljena je dobra suradnja Poslovnog dnevnika i Međimurske županije. U njihovoj je organizaciji održan novi Poslovni uzlet koji je među građanima Međimurja pobudio veliki interes, što i ne čudi obzirom da se u našoj županiji poduzetništvu pridaje posebna pozornost. „Svaka pomoć našim je poduzetnicima dobro došla, a razmjena iskustva, mišljenja i kontakata, kao i stjecanje novih znanja i informacija koje se na ovim radionicama mogu dobiti, od velikog su značaja“, istaknuo je uvodno u sklopu svog obraćanja predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, koji je pritom napomenuo kako je na radionicama u dvojakom svojstvu, kao predstavnik Županije, ali i kao poduzetnik.
Država traži prevelike izdatke, a uz to su poduzetnici opterećeni brojnim nametima koji ne samo da otežavaju poslovanje, već i onemogućuju da se radnicima povećaju plaće, jer nisu baš uvijek poslodavci ti koji ne žele bolje vrednovati svoje radnike“, istaknuo je predsjednik Skupštine Novak, naglasivši također da u Međimurju trenutno postoje dva trenda koja se žele promijeniti. „Nezaposlenost pada, te se javlja problem nedostatka određenog radnog kadra, osobito u proizvodnji, a drugi su problem niske plaće i naša je zadaća da u narednom periodu radimo na njihovom povećanju kako bi zaustavili odlazak kvalitetne radne snage u zemlje Europske unije“, zaključio je Novak. U sklopu Poslovnog uzleta održana je panel diskusija, radionice u kojima su se poduzetnici imali prilike informirati i zatražiti pomoć kod situacija i problema na koje nailaze u svojem poslovanju, te pronaći moguća rješenja na ista.
Ovaj je projekt, u protekle dvije i pol godine otkako ga provodimo, prometnuo u jedna snažan alat u nastojanju da naši poduzetnici podignu nivo svog znanja i poduzetničkih kompetencija na jedan stupanj na kojem će biti konkurentniji, ne samo na hrvatskom već i na čitavom zajedničkom tržištu Europske unije koja broji potencijalnih pola milijarde kupaca i klijenata“, naglasio je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, dodavši kako je ova manifestacija bila deveta od njih tridesetak čime se već duboko zakoračilo u 3. Sezonu održavanja ovog vrijednog projekta. „Iz perspektive poslovnog dnevnika, kao relevantnih poslovnih novina, malo poduzetništvo predstavlja esencijalni dio društva i kapilarni sustav čitavog gospodarstva“, objasnio se Šimatović razlog održavanja ovih radionica namijenjenih prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima. Iskoristio je tu priliku da iznese i nekoliko statističkih podataka, prema kojima upravo iz tog sektora dolazi 99 posto svih registriranih poslovnih subjekata u Hrvatskoj koji zapošljava 65 posto ukupne radne snage, a u kojem nastaje gotovo 50 posto BDP-a. Krajnji je cilj ovih radionica da njihovi sudionici stečena znanja mogu praktično iskoristiti u sklopu svog poslovanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content