Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izložba "Lupinizam ili socijalna osviještenost" dolazi u Terme Sveti Martin

Datum objave: 22. travnja 2016.

Izložba poznatog Hrvatskog umjetnika Stephana Lupina pod nazivom "Lupinizam ili socijalna osviještenost " otvara svoja vrata u LifeClass Termama Sveti Martin, dan uoči dolaska poznate biciklističke utrke Tour of Croatia u istoimeni resort.
Zbog osebujnog stila mnogi Lupina nazivaju Dalijem ili Picassom. Svi se slažu u jednom, a to je činjenica kako je sa svojom umjetnošću daleko ispred svoga vremena. S obzirom na istančan osjećaj za senzualnost, ljudsko tijelo mu je i dalje glavni motiv, a njegove deformacije trebaju upućivati na različite nepravilnosti s kojima se današnje društvo susreće. Ono što se kod skulpturalnih primjeraka može vidjeti je savršena kombinacija dvije zemljane tvari - čelika i drva, koji u spoju čine predivne skulpture i konceptualni namještaj.
U Termama Sveti Martin postavljen je samo dio od ukupne izložbe, a sastoji se od nekoliko crteža, skulptura, slika velikih formata te ukupno tri skulpturalnih stolaca koji idealno upotpunjuju interijer hotela.
Nakon što je svoju karijeru započeo kao glumac i model, Lupino je nastavio raditi ono što najviše voli - fotografirati. Nije trebalo puno da njegov rad dođe na naslovnice nekih od najvećih časopisa poput Vougea, Photoa, Zooma, Europea, Esspressa i Playboya. Iako poznati kao jedan od najboljih fotografa, Lupino je puno više od toga. Svoj rad i umjetnički izričaj je objedinio pod imenom "Lupinizam", a upravo će se jedan dio njegovih umjetnina izložiti i u Termama Sveti Martin.
Izložba će se postaviti u Hotelu Spa Golfer 4*, a službeno otvorenje izložbe biti će u subotu 23. travnja u 20 sati. Izložba će u Termama Sveti Martin ostati sve do kraja kolovoza. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan!
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=MJDpZPO4NCk
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content