Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

450 lampiona za Vukovar!

Datum objave: 22. travnja 2016.

Međimurska županija dosad je već pokazala kako se uvijek rado uključuje u akcije koje provode partneri, prijatelji ili pak udruge koje imaju za cilj pomoći, a Međimurke i Međimurci vrlo su aktivno tijekom godina pomagali svaku akciju vezanu uz grad Vukovar. Kako su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava dogovorili tijekom gradonačelnikova službenog posjeta Međimurju početkom travnja, radit će se zajednički na daljnjem očuvanju sjećanja na grad heroja, ali i naše heroje, branitelje. Pritom je župan ujedno potvrdio kako će se i  Međimurska županija uključiti u donatorsku akciju za obnovu vodotornja, a prve akcije kreću u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije.
Trenutna je inicijativa vezana uz pomoć obnove jednog od simbola žestokih stradanja i otpora grada. Naime ovog ćemo puta u okviru svečane sjednice Skupštine Međimurske županije, u petak, 29. Travnja u  jezeru Starog grada puštati lampione u znak podrške gradu heroju i to njih 450, u skladu s godinom obljetnice Sigetske bitke, još jednog velikog događaja naše povijesti. Dosad su prikupljene brojne pomoći za obitelji, pokrenuta je izložba "Vukowar 87 dana boli i patnje" kojom su se brojne Međimurke i Međimurci upoznali sa strahotama iz 1991. godine, uskoro se kreće s humanitarnom pomoći za dječje vrtiće. Inače, istok i sjever zemlje povezani su tijekom cijele godine nizom akcija i aktivnosti, a mnogi Međimurci,  udruge, branitelji, predstavnici policije i pojedinci dio su kolone sjećanja, pale svijeće i polažu vijence na dvije spomen ploče koje je Međimurska županija postavila, na Trpinjskoj cesti te ispred Borovo commerca.
Donacijom za obnovu Vaše će ime osvanuti na obnovljenom vodotornju!
Ne samo da ćemo nizom akcija, ponajviše u vrijeme obilježavanja Dana Međimurske županije, ali i tijekom cijele „Godine Nikole Šubića Zrinskog“, pomoći obnovu vodotornja, nego ćemo omogućiti našim školarcima, ali i svim sugrađanima posjet Vukovaru, da vide svoje ime kao donatora na vodotornju. Spomenimo kako će građani sredstva za pomoć Vukovaru moći izdvojiti od ove subote, 23. travnja na prigodno pripremljenom štandu u centru grada od 9 do 13 sati i time se uz cijelu Hrvatsku pridružiti ovoj velikoj akciji.
 
FOTO: www.turizamvukovar.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content