Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vojni ordinarij mons.dr. Jure Bogdan predvodit će Svetu misu za Međimursku županiju

Datum objave: 21. travnja 2016.

Prije gotovo dva mjeseca zaređen je novi vojni biskup mons. dr. Jure Bogdan, kojeg su u Vojnom ordinarijatu u Republici Hrvatskoj u Zagrebu posjetili zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, gvardijan Župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu fra Željko Železnjak i predsjednik Zrinske garde Alozije Sobočanec. Međimurski predstavnici tom su prigodom vojnog biskupa upoznali sa svojim radom i projektima te mu najavili brojne manifestacije i događanja koje će provesti ove godine. Među ostalim, biskupu je predstavljen bogati program ovogodišnjih Dana Međimurske županije, u sklopu kojih je prihvatio poziv da predvodi Svetu misu za Međimursku županiju u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu, koja će se održati u subotu, 23. travnja, u 10:00 sati.
Također, govorilo se o velikom obilježavanju 450. obljetnice Sigetske bitke, a predsjednik Zrinske garde tu je priliku iskoristio da objasni biskupu koliki značaj za Međimurje i Hrvatsku predstavlja Nikola Šubić Zrinski, što dokazuje i činjenica da je Hrvatski sabor 2016. godinu proglasio „Godinom Nikole Šubića Zrinskog“. Osim toga, riječi je također bilo o tradicionalnom hodočašću u Lourdes koje će se održati idućeg mjeseca, kao i još nekim drugim temama. „Zadovoljni smo pozitivnom reakcijom biskupa na predstavljene projekte i što je prihvatio predvoditi Svetu misu za Međimursku županiju čime se samo nastavlja dobra suradnja koju već godinama imamo s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, te svojevrsna najava još boljeg odnosa u budućnosti“, rekao je zamjenik župana Vidović nakon ugodnog sastanka s vojnim biskupom Bogdanom, istaknuvši kako je sam biskup pohvalio sve inicijative koje su mu predstavljene.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content