Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Što nas čeka u petak u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije?

Datum objave: 21. travnja 2016.

Nakon uvodne konferencije za medije koja je održana u Gradskoj kavani u Čakovcu, službeno je otvoreno obilježavanje Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinskog i Frankopana koje će ove godine potrajati ukupno 10 dana, sve do nedjelje, 01. svibnja, do kad će se održati mnogobrojne manifestacije.
Sve započinje u petak u 09:00 sati, kada će se na čakovečkom Trgu Republike održati Županijska smotra učeničkih zadruga u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, na kojoj će učenici izložiti i predstaviti svoje radove. Program se nastavlja u 09:30 sati u zgradi Scheier kada se službeno otvara „Poslovni uzlet“, cjelodnevne radionice u organizaciji Poslovnog dnevnika, namijenjene promociji i podršci malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u Hrvatskoj, na kojem će svi sudionici imati priliku poslušati besplatne edukacije.
Nakon dvije prijepodnevne manifestacije, program se nastavlja u poslijepodnevnim terminima, prije svega u 16:00 sati kada u dvorani Doma kulture u Donjem Vidovcu, uz organizaciju Općine Donji Vidovec i 3. Osnovne škole Čakovec počinje susret mladih međimurskih umjetnika „Ruža međimurska“, događaj koji se već tradicionalno odvija u sklopu Dana Međimurske županije, baš kao i Sajam cvijeća u Prelogu koji će svoje službeno otvorenje imati u 17:00 sati na Trgu slobode. Ostajemo u Prelogu gdje će u 18:00 sati započeti manifestacija Noć knjige, koja se ove godine održava uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige. Novost je što će tradicionalni večernji program imati i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.
Prvi dan ovogodišnje proslave zaključit će se u 19:00 sati u sklopu proslave Dana općine Sv. Jurja na Bregu, svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture.
 
PROGRAM Dana Međimurske županije na sljedećem linku: http://www.medjimurje.eu/
 
FOTO by Miroslava Novak 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content