Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Gotovo 200 milijuna kuna iz EU fonda bit će uloženo u edukaciju i specijalizaciju mladih liječnika

Datum objave: 20. travnja 2016.

U Ministarstvu zdravlja u utorak, 19. travnja, održan je sastanak zamjenika ministra zdravlja Ivana Bekavca i pomoćnice ministra dr. sc. Delfe Radić-Krišto sa županijskim pročelnicima za zdravstvo, ujedno i članovima Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb pri Hrvatskoj zajednici županija.
Sastanak je sazvan kako bi se županijskim pročelnicima za zdravstvo neposredno predstavila mogućnost korištenja financijskih sredstava iz EU fonda koji dijelom koordinira Ministarstvo zdravlja. Riječ je o gotovo 200 milijuna kuna koje će se uložiti u edukacije i specijalizacije liječnika primarne zdravstvene zaštite iz pet medicinskih djelatnosti: obiteljske medicine, ginekologije, pedijatrije, hitne medicine i radiologije.
Podatci govore kako u prethodnom razdoblju iskoristivost fondova Europske unije u tijelima državne uprave nije bila na očekivanoj razini. Potrošeno je tek 1,5 posto od svih sredstava na raspolaganju. Ovim se putem sredstva koja Hrvatskoj stoje na raspolaganju žele uložiti u plaće i edukaciju mladih liječnika te samim tim poboljšati zdravstvenu zaštitu u ruralnim područjima i manjim sredinama.
Zamjenik ministra Bekavac pozvao je predstavnike županija, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca u zdravstvu, Hrvatskog društva mladih liječnika i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu da dostave svoja mišljenja i potrebe kako bi Ministarstvo zdravlja moglo što kvalitetnije i detaljnije pripremiti sadržaj Poziva za sredstva iz EU fonda.
Voditeljica Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb pri Hrvatskoj zajednici županija Helena Bandalović zahvalila je predstavnicima Ministarstva zdravlja na pozivu na sastanak i apelirala da se svi članovi Radne skupine što prije izjasne po pitanju kriterija prema kojima će se izrađivati Poziv Ministarstva zdravlja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content