Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Velik interes za ovogodišnji BIMEP potvrda je Međimurja kao poželjne cikloturističke destinacije

Datum objave: 18. travnja 2016.

Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ 11. godinu zaredom organizirao je sada već tradicionalnu sportsko-rekreativnu manifestaciju „Biciklima međimurskim putevima - BIMEP“, u povodu Dana Međimurske županije, Međunarodnog dana zdravlja te Dana planeta zemlje. Svake godine ova manifestacija privlači sve više zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života koji na ovaj način imaju prilike uživati u ljepotama međimurskog krajolika sa više od 150 km staze koja se proteže kroz 16 punktova. Kao i prošle, tako  su se i ove godine punktovi nalazili u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Štrigovi, Lopatincu, Gornjem Mihaljevcu, Svetom Martinu na Muri, Domašincu, Podturnu, Kotoribi, Donjoj Dubravi, Svetoj Mariji, Donjem Kraljevcu, Orehovici, Pušćinama i Macincu. Organizatori ističu kako je ovogodišnji BIMEP privukao najveći interes do sad, te da se nadmašila brojka od 3.100 biciklista koliko ih je bilo prošle godine. Zbog svoje posebnosti, BIMEP je kroz godine postao svojevrstan međimurski brend, pa se tako u manifestaciju iz godine u godinu uključuje sve više sudionika iz drugih županija i država, čime se i Međimurje dokazuje kao idealna biciklistička destinacija.
Podršku je ovom projektu osobno došao pružiti  i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović. „Međimurje zbog svojih prirodnih ljepota i posebnosti postaje sve prepoznatljivije mjesto koje privlači velik broj turista, što se pogotovo odnosi na segment cikloturizma koji je posljednjih godina postao jedan od naših najjačih aduta“, rekao je zamjenik župana koji je i sam pristigao na biciklu. „Želja nam je da na ovaj način promoviramo naš kraj kao idealno mjesto za bicikliste koje, zbog svojih reljefnih specifičnosti, omogućava svakome da odabere svoj vlastiti tempo vožnje“ istaknuo je Vidović, dodavši pritom kako je za Međimurje iznimno važna promocija u sklopu međunarodnog biciklističkog natjecanja Tour of Croatia. Naime, u nedjelju, 24. travnja, našom će županijom prolaziti posljednja etapa ove međunarodne trke, čime će slika iz Međimurja obići svijet, putem velikih televizijskih kuća koje će uživo prenositi ovaj atraktivan događaj.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content