Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zadovoljni pacijenti u Murskom Središću i Donjem Kraljevcu – otvorene obnovljene ambulante Doma zdravlja

Datum objave: 15. travnja 2016.

Međimurska županija na najbolji je mogući način iskoristila europska sredstva koja se nude u okviru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pa su tako nakon projekata na srednjim školama, na red došle ambulante Doma zdravlja. Tako su s današnjim danom svečano otvoreni novoobnovljeni i uređeni objekti Doma zdravlja u Murskom Središću i Donjem Kraljevcu, na zadovoljstvo tamošnjih građana, ali i Međimurske županije kao osnivača, kojoj su upravo korisnici i njihova zdravstvena zaštita na prvom mjestu. „Dom zdravlja na području Međimurja ima 30-ak ovakvih ambulanti, a odlučili smo ulagati, ne samo u sjedištu županije gdje, u ustanove u krugu medicinskog centra, već diljem svih općina i gradova, jer i građani u manjim sredinama zaslužuju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, rekao je na otvaranju župan Međimurske županije Matija Posavec, objasnivši kako su Mursko Središće i Donji Kraljevec tek prve takve investicije sufinancirane koje sufinancira Fond te da se infrastrukturno dizanje međimurskog zdravstva na viši nivo i stvaranje novih standarda bez sumnje nastavlja.
Naime spomenimo kako je ukupna vrijednost obavljenih investicija 800 tisuća kuna od čega je 40% financirano iz fondova Europske unije, a 60% vlastitim sredstvima„Ovime dokazujemo da smo i mi dio Europe, među prvima smo se javili na fondove i dobili sredstva. To je za nas enormno ulaganje, koje ima posebnu kapitalnu važnost kako se radi o jednom objektu starom oko 50 godina, koji je ovom obnovom gotovo nov, spreman za funkciju liječenja“, naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić. Dakako, vrijednost se očituje i u uštedama koje energetska učinkovitost donosi, pa tako osim što je zimi pacijentima ugodnije, ujedno su i računi ambulantama do 50% manji.
Te brojke, ali i zadovoljstvo građana pozdravili su i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat koji su se složili kako se svako ulaganje isplati u jedan od najvažnijih objekata u gradu koji ljudima donosi zdravlje. Međimurska županija dakako nastavlja i s kapitalnim projektom u zdravstvu, 30 milijuna kuna vrijednom novom zgradom Doma zdravlja u Čakovcu, a kako je napomenuo župan, te su ustanove same po sebi važne, no u zdravstvenoj je zaštiti sve u ljudima, a Međimurje ima iznimno kvalitetne stručne kadrove koji pružaju svu maksimalnu zdravstvenu skrb našim građanima. „Nećemo na ovome stati, nastavit ćemo dalje, kreće adaptacija i u Prelogu, a što se tiče Murskog Središća, učinit ćemo sve da dobije svoju ispostavu Hitne medicine, dakako nikako ne na uštrp timova u Čakovcu“, zaključio je Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content