Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Brzom intervencijom zaustavljeno istjecanje vode između Mihovljana i Mačkovca

Datum objave: 15. travnja 2016.

Nakon što je u šumi na području Grada Čakovca, između Mihovljana i Mačkovca, došlo do istjecanja slane vode i masnoća u okoliš uslijed puknuća cijevi, tj. slanovoda, održan je žurni sastanak svih za to zaduženih službi i inspektorata. U prostorijama INA d.d., Centralna plinska stanica Mihovljan, o stanju okoliša raspravljali su Zoran Vidović, zamjenik župana i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Međimurske županije, Alan Resman, stručni suradnik za zaštitu i spašavanje Međimurske županije te predstavnici INA-e, STSI-a i državnog vodopravnog inspektora.
Pritom je potvrđena informacija kako je do puknuća cijevi došlo prilikom tlačne probe slanovoda, pri čemu je došlo do istjecanja zamašćene tekućine. No brzom intervencijom djelatnika INA-e i pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Čakovec spriječeno je otjecanje zamašćene vode u potok.
Kako su istaknuli iz društva INA d.d., upravo zahvaljujući ovakvim brzim reakcijama međimurskih službi koje moraju intervenirati u akcidentnim situacijama, sigurni su kako ni u kojoj situaciji koja ih može zateći, nema opasnosti za okolno stanovništvo i za okoliš.
Što pak se tiče onečišćena zemlje tijekom istjecanja vode, najavljeno je kako će se ona ukloniti i zbrinuti po ovlaštenoj osobi. INA d.d. će poduzeti sve radnje temeljem naloga inspektora zaštite okoliša, te će o istima upoznati nadležna tijela i Međimursku županiju. Isto tako, predmetne institucije će biti upoznate s trenutnim stanjem te o svim poduzetim mjerama u cilju sanacije terena i vraćanja okoliša u prvobitno stanje

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content