Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svih 7 partnera projekta „On the move“ okupljeno u Prelogu na dvodnevnim radionicama

Datum objave: 11. travnja 2016.

Međimurska županija u okviru programa Erasmus+ Sport Europske unije, započela je provedbu projekta "On the move", namijenjenog predškolskoj djeci u dobi od 4 do 7 godina, kao i njihovim obiteljima. Projekt je prepoznat kao iznimno važan između 334 prijavljena iz cijele Europske unije i jedan je od 19 odobrenih u prioritetu "Sport i društvu", u grupi "Poboljšanje zdravlja uz tjelesnu aktivnost". Cijeli projekt osmislila je, kandidirala i partnere okupila Regionalna razvojna agencija Međimurje. Ukupna mu je vrijednost 578.201,40 eura, od čega Europska unija sufinancira 80 posto iznosa. Partneri Međimurske županije, kao nositelja i koordinatora, na provedbi projekta su Međimurski savez sportske rekreacije "Sport za sve", te organizacije iz Malte, Portugala, Slovačke, Slovenije i Velike Britanije. Predstavnici 5 spomenutih zemalja tom prigodom borave u dvodnevnom posjetu Međimurju na radnim sastancima i radionicama vezanim uz sam projekt.
Uvodnom dijelu prisustvovao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pozdravio sve prisutne, a uz njega, domaćini su također bili pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec i koordinatorica projekta u Hrvatskoj i zemljama partnerima Aleksandra Ličanin. „Ovo je velika stvar za Međimurje zbog toga što provedbom ovog projekta, usmjerenog na naše najmlađe generacije, samo potvrđujemo status županije koja po glavi stanovnika privlači najviše sredstava iz europskih fondova“, istaknuo je na samom početku župan Posavec, dodavši kako je važnost projekta tim veća jer naglašava potrebu aktivnog i zdravog načina života. „Nadam se da će ovaj projekt biti početak suradnje i na nekim drugim poljima, jer je jedna od odlika naše županije upravo prekogranično i regionalno povezivanje, te smo otvoreni  za svaki oblik suradnje na obostranu korist i dobrobit naših građana“, napomenuo je Posavec i poželio svima ugodan boravak u Međimurju.
Koordinatorica projekta govorila je o sadržaju projekta, predstavila dosadašnje rezultate i najavila iduće korake, a objasnila je kako će se u ova dva dana, uz izlaganja stručnjaka iz područja kineziologije, prehrane, psihologije i epidemiologije, održati i praktične radionice. To je idealna je prilika svim partnerima da razmjene iskustva i mišljenja, te da definiraju provedbu samog programa sportskih aktivnosti za predškolce i masovnih obiteljskih sportsko-rekreativnih događanja, usmjerenih na zdravi stil života i kontroliranu prehranu. Svi sportski i edukativni programi za djecu i roditelje bit će besplatni, a tijekom 14 mjeseci svakog će se tjedna provoditi po 3 sportske aktivnosti iz atletike, gimnastike i plivanja, u trajanju od 45 minuta, te vikend obiteljska sportska događanja uz predavanja nutricionista i kuharske radionice. Aktivnosti će se provoditi u Čakovcu, Murskom Središću, Prelogu i Nedelišću, počevši od 1. svibnja 2016., pa sve do 30. lipnja 2017. godine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content