Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Krenula tri dana 9. Sajma knjige Mesap „Libar“ u Nedelišću

Datum objave: 8. travnja 2016.

Sajamski prostor Mesapa u Nedelišću, bio je ispunjen do posljednjeg mjesta drugog petka u travnju, za što je zaslužna svečanost otvaranja 9. po redu Sajma knjige. Trodnevni specijalizirani sajam „Mesap Libar“ koji je time na tri dana otvorio svoja vrata, ponovo je pokazao kako uz mnogobrojne izlagače i posjetitelje nije slučajno da je Međimurje postalo središte pisane riječi, nakladništva i tiskarstva. Ove godine ponuda je proširena učilima, informatičkom opremom, audio i vizualnom tehnologijom, glazbenim instrumentima i opremom te opremom i uređajima za grafičku industriju. Na sajmu se očekuju prezentacije i nastupi pisaca te nakladnika, stručni skupovi, predstave i radovi slikara, kao i kipara iz Hrvatske, Mađarske te Slovenije.
Cilj ovakvih manifestacija je pisanu riječ dovesti u svaki dom, a najbolji način da se to i ostvari je  približiti knjigu našim najmlađima. U tu svrhu tijekom sajamskog vikenda, bit će organizirani književni susreti, radionice i igraonice za djecu te posjeti škola i vrtića. „Međimurska županija u svom radu mnogo pažnje posvećuje obrazovanju, a ovakvim događanjima nastoji se mlade zainteresirati za knjigu. Danas u vrijeme brzo razvijajuće tehnologije i dostupnosti internetu smanjena je želja za književnom građom. S obzirom da djela imaju neprocjenjivu vrijednost, veseli činjenica da su mnogi sadržaji rezervirani upravo za djecu“, rekla je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. Sajam je iz godine u godinu sve kvalitetniji, sa sve više izlagača, a danas ih se predstavlja preko 80. Mnogo je novosti, a najviše veseli organizirani dolasci naših osnovnoškolaca. Ove godine priključili su se i srednjoškolci iz Varaždina, a nadam se da će dogodine i naše srednje škole uvidjeti prednosti ovakve manifestacije“, napomenula je.
Ispred organizatora dobrodošlicu je prisutnima poželio direktor Mesapa Vitomir Kirić koji je iskoristio priliku zahvaliti se izlagačima. „Posebno želim pozdraviti našu dragu gošću, Dubravku Đurić Nemec iz Ministarstva kulture RH, koje je ujedno i pokrovitelj manifestacije. Pred nama su tri dana sajma, ali mi već razmišljamo 10., vrijednom jubileju. Ponosan sam što među nama ima izlagača koji nas prate od samih početaka,  od 2008., čime dokazujemo njegovu vrijednost u regiji“, rekao je Kirić. Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania pritom je zahvalio izlagačima i pozvao sve da se ponovo vrate kako bi ovaj kraj, gdje su tiskane prve knjige na hrvatskom jeziku. „Nedelišće tri dana živi knjigu, pa nema boljeg trenutka da svi građani dođu na sajam, kupe i prelistaju koju knjigu“, rekao je. Svojim dolaskom potporu su dali i njegova zamjenica Ivanka Novak i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Posavec, kao i brojni ravnatelji škola, predstavnici jedinica lokalnih samouprava i javnih poduzeća. Otvorenju je prethodio prigodan glazbeni program koji je bio uvertira u sajam koji će potrajati do nedjelje, 10. travnja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content