Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Članovi Gospodarsko - socijalnog vijeća Međimurja sudionici okruglog stola u Bjelovaru

Datum objave: 6. travnja 2016.

Gospodarsko-socijalno vijeće u Međimurskoj županiji  partner je u Projektu „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“ koji se u cijelosti  financira iz strukturnih i investicijskih fondova U sklopu Projekta u Bjelovaru je  31. ožujka održan  Okrugli stol „Uloga i perspektiva županijskih  gospodarsko-socijalnih vijeća“.
Okruglom stolu nazočili su članovi gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije. Panelisti su bili: Damir Bajs,  župan, ujedno i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji,  Davor Sabolić, predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji, Nataša Novaković, savjetnica za tržište rada i razvoja ljudskih potencijala u Hrvatskoj udruzi poslodavaca i  Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Raspravljalo se o stanju i dosadašnjim  rezultatima   gospodarsko-socijalnih vijeća  na lokalnoj razini, kapacitetima i odnosu lokalne vlasti i socijalnih partnera prema tripartitnom socijalnom dijalogu, te očekivanjima i preporukama  za unapređenje rada županijskih gospodarsko-socijalnih  vijeća.
Davor Sabolić, predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji  istaknuo je kontinuirani rad  Vijeća   dugi niz godina. Vijeće može puno napraviti ako postoji dobra volja i dobar dijalog. Kada to postoji, postoji i mogućnost da se  stvari promijene i da se nađe najbolje rješenje za neki problem ili situaciju.  Međimurskom GSV-u  bitno je svako radno mjesto i svaka tvrtka i Vijeće   je tu da pomogne i potakne i druge institucija na lokalnoj i državnoj razini da se uključe u rješavanje određenih problema.  Iako je GSV-e savjetodavno tijelo koje se može, ali i ne mora poslušati, treba mu u svakom slučaju dati značajniji ulogu u   rješavanju  konkretnih problema u  županijama.
I na ovom Okruglom stolu ukazano je na potrebu bolje suradnje  županijskih gospodarsko-socijalnih vijeća s nacionalnim , resornim ministarstvima i ostalim institucijama  koje mogu pridonijeti  jačanju tripartitnog dijaloga u Republici Hrvatskoj.  Provedbom Projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost socijalnog dijaloga, te poboljšanje organizacijskih sposobnosti   sva tri socijalna partnera.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content