Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Smotra građanskog odgoja za osnovne i srednje škole

Datum objave: 5. travnja 2016.

Srednja škola Čakovec , škola domaćin, ugostila je učenike osnovnih i srednjih škola na trećoj međužupanijskoj i petoj županijskoj  Smotri projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja za Međimursku i Varaždinsku županiju. Čast da službeno otvori Smotru pripala je zamjenici župana Međimurske županije Sandri Herman koja je  tom prilikom izrazila oduševljenje idejama i konkretnim rješenjima koje nude mladih. "Razmišljate neopterećeno i otvorenog uma, svojom jednostavnošću iznosite zamisli koje  mogu konkurirati onima koje je dala struka. Ponosna sam što sam dio ove kreativne priče i zahvalna kako učenicima tako i njihovim mentorima na trudu uloženom na istraživanja, učenje i prezentaciju rješenja", naglasila je.
Zajedničkim snagama organizaciju su pruzeli 3. Osnovna škola Čakovec i Gospodarska škola Čakovec u čije su se ime obratili ravnateljica Nataša Hajdinjak, odnosno ravnatelj Renato Vinko. Iz agencije Zavoda odgoja i obrazovanja Smotru su pratili viši savjetnik za nacionalne programe Tomislav Ogrinšak, viša savjetnica za razrednu nastavu Ivona Nakić Vojnović te novinarka Hrvatskog radija Višnja Biti. Posebna  gošća bila je  viša savjetnica za nacionalne programe Agencije za odgoj i obrazovanje, Nevenka Lončarić Jelačić, koja je  svojim prisustvom dala poseban pečat ovoj smotri. Najveće zasluge za sve što se događa na polju Građanskog odgoja i obrazovanja pripala je učiteljici Zdenki Novak, voditeljici Županijskog stručnog vijeća  i članici Državnog povjerenstva nakon čijeg rada slijedi poziv školama koje su zadovoljile kriterije za predstavljanje na Državnoj Smotri, 21. svibnja u Zagrebu.
Predstavljanju  projekata prethodio je glazbeni program  nakon kojeg su učenici raspoređeni u tri odjeljenja  i pred Povjerenstvom smotre kojeg su činili Aleksandra Oreški, učiteljica savjetnica u 4. Osnovnoj školi Varaždin, Dušanka Turk, učiteljica mentor u 3. osnovnoj školi Čakovec, Igor Mesarić, Ured za društvene djelatnosti Grada Čakovca, Marija Ciceli, stručna suradnica u Odsjeku za europske poslove, međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Međimurske županije, Ines Virč, doktorica znanosti na Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Lucija Sanjković Horvat, profesorica u Srednjoj školi Čakovec, Branka Mavrin, profesorica u Gospodarskoj školi Čakovec, Aleksandra Ličanin, stručni suradnik u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i Lidija Hertarić, učiteljica u OŠ Belica branili svoje radove.  Svi učenici i mentori za svoj su trud i zalaganje nagrađeni zahvalnicama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content