Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Iz Ministarstva kulture u Međimursku županiju više od 2,1 milijun kuna za 13 projekta

Datum objave: 4. travnja 2016.

U Međimurskoj županiji nastavljaju se planovi i radovi na započetim investicijama u kulturi, nakon što je Ministarstvo kulture RH danas objavilo raspored sredstava za programe investicijske potpore za 2016. godinu te za najsjeverniju županiju namijenilo 2.110.000,00 kuna.
Ministarstvo kulture sredstva investicijske potpore odobrava za programe izgradnje, sanacije, rekonstrukcije, adaptacije, uređenja i opremanja objekata kulture, za što je u Međimurju predviđeno ukupno 13 projekata.
Na ovaj se način nastavlja dobra suradnja Ministarstva kulture RH i Međimurske županije, kao i projekti započeti u prijašnjem mandatu, a valja napomenuti kako ovim putem u Međimurje stiže  nešto veća financijska potpora nego u 2015. godini.
Najviše, čak 500 tisuća kuna ići će za uređenje Centra za kulturu Mursko Središće čime bi isto trebalo biti u potpunosti završeno, 350 tisuća za uređenje prostora Državnog arhiva u Štrigovi, a 250 tisuća kuna za uređenje Centra za kulturu Čakovec. Projekt uređenja Doma kulture u Donjem Vidovcu, ministarstvo će pomoći s 200 tisuća kuna, dok s po 150 tisuća kuna obnovu Doma kulture u Vratišincu i obnovu Doma kulture Goričan. S po 100 tisuća kuna sufinancirat će se opremanje likovnog postava Muzeja Međimurja Čakovec, uređenje Doma kulture u Gornjem Mihaljevcu te obnova Doma kulture u Macincu. Za potrebe obnove Doma kulture u Gardinovcu izdojit će se 70 tisuća kuna, kao i za obnovu Doma kulture u Pribislavcu, dok 50 tisuća za opremanje Doma kulture u Orehovici, a sredstva će se preusmjeriti i za uređenje prostora arhiva Kulturno umjetničkog društva „Seljačka sloga“ Donja Dubrava.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content