Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Skupština međimurske Turističke zajednice zadovoljna 2015., naglasak u 2016. na cikloturizam i enogastronomiju

Datum objave: 31. ožujka 2016.

Možemo biti iznimno zadovoljni ostvarenim rezultatima u turizmu u 2015. godini, zaključak je 5. sjednice Skupštine Turističke zajednice Međimurske županije na kojoj je predstavljeno Izvješće o radu i izvršenju financijskog plana. „U prošloj godini zabilježili smo 127.190 noćenja i oko 58.000 dolazaka, a posebno veseli porast broja stranih turista od gotovo 23%“, izvijestila je na samom početku zamjenica predsjednika Turističke zajednice Međimurske županije Sandra Herman ističući kako sve brojke idu u prilog dobrog rada Zajednice. „Ono što također pokazuje rezultate našeg rada su brojne osvojene nagrade u prošloj godini, od kojih svakako prednjači Europska destinacija izvrsnosti za gornje Međimurje, što nam je druga takva nagrada po čemu smo jedinstveni u Hrvatskoj“, naglasila je Herman i dodala kako se intenzivno radi na promociji najvažnijih segmenata u međimurskom turizmu, cikloturizmu i enogastronomiji.
Uz to, valja naglasiti kako je Međimurje druga najpoželjnija destinacija za kraće odmore u Hrvatskoj, a sve se više počinje isticati i kao mjesto poželjno za aktivni odmor. „Ništa od ovog nije slučajno, već rezultat planiranih aktivnosti Turističke zajednice s ciljem stvaranja dobrog imidža, što će dovesti do još većih brojki i rasta turizma, od čega će najveću korist imati naši poduzetnici i OPG-ovi“, nadovezao se voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula koji je izvijestio o svim aktivnostima u 2015. te naglasio kako će se u ovoj godini, a i ubuduće, raditi na tome da se uravnoteži turistički značaj gornjeg i donjeg Međimurja.
Inače, valja spomenuti kako je Turistička zajednica Međimurske županije prošlu godinu zaključila s proračunom od 2.126.000 kuna, a posebnu vrijednost tome daju promidžbene aktivnosti online i offline komunikacije putem kojih se uloženo višestruko vraća. Spomenimo kako je na samoj sjednici Skupštine prihvaćeno Izvješće o radu i izvršenju financijskog plana, Izvješće o obavljenom nadzoru Nadzornog odbora za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2015. godine, a usvojena je i odluka o razrješenju Tihomira Kokoleka s dužnosti člana Nadzornog odbora Turističke zajednice Međimurske županije, koju će do isteka mandata obnašati Branimir Jakopić.
Također s dužnosti člana Skupštine Turističke zajednice Međimurske županije i predstavnika Turističke zajednice Međimurske županije u Saboru Hrvatske turističke zajednice razriješen je Dan Vidošević, a njih će obje preuzeti Branimir Blajić. U svakom slučaju, iza nas su već 3 mjeseca tekuće godine, a dosadašnje brojke daju nam za pravo vjerovati kako bi godina mogla biti još uspješnija od prethodne.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content