Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan ugovor s 15 međimurskih lovozakupnika na novih 10 godina

Datum objave: 30. ožujka 2016.

Nakon što je početkom mjeseca potpisan Sporazum o načinu osiguravanja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa prava lova u županijskim lovištima Međimurske županije s Hrvatskim lovačkim savezom, potpisani su Ugovori kojima se zaključuje zakup lovišta na novo desetogodišnje razdoblje za 15 zajedničkih lovišta u Međimurskoj županiji. Ugovore su u prostorima Međimurske županije svečano potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i predstavnici lovačkih društava, lovozakupnika pojedinih lovišta. Među njima su »Jarebica« Kotoriba, »Fazan« Draškovec, »Srnjak« D.Kraljevec-Goričan, »Fazan« Hodošan, »Prepelica« Prelog, »Fazan« Dekanovec-Podturen, »Trčka« Čakovec, »Fazan« Nedelišće, »Srnjak« Macinec, »Šljuka« Gornji Mihaljevec, »Fazan« Štrigova, »Zec« Mursko Središće, »Zec« Vratišinec, »Srndać« Selnica, te »Bioinstitut« d.o.o.Čakovec.
Županija je tako pronašla rješenje koje će dobiti svoju pravnu osnovu 31. ožujka kada ističe desetogodišnji zakup postojećim lovačkim društvima, ali i usvajanjem odluka na sjednici Skupštine Međimurske županije. „Iako je bilo prepreka na tom putu, ništa od toga više nije važno kada je cilj postignut, a koji je označen upravo danas, potpisivanjem ovih ugovora“, rekao je župan Posavec te istaknuo kako na ovaj način Međimurska županija jasno pokazuje svim lovcima, lovačkim društvima i lovačkom savezu da imaju njihovu potporu. Najavio je i kako će u narednih 90 dana lovačka društva morati izraditi novu lovnogospodarsku osnovu, nakon čega će se raditi novi aneksi ugovora. Za produljenje ugovora dobivena je prethodna suglasnost Ministarstva poljoprivrede koje je utvrdilo da su dosadašnji lovozakupnici u desetogodišnjem razdoblju zakupa lovištem gospodarili sukladno zakonskim i ugovornim obvezama. Sada se, kako je naglašeno, potpisivanjem spomenutih Ugovora dosadašnji zakup lovišta produžuje do 31. ožujka 2026. godine, počevši s 1. travnjem ove godine, što su potvrdili i prisutni zamjenik župana Zoran Vidović i privremeni pročelnik UO za društvene djelatnosti Darko Radanović.
Županija štiti interese svojih lovaca: Isplaćena im sva potraživanja!
Na ovaj način, Međimurska županija dala je mogućnost svim svojim društvima i lovcima, kojih je oko tisuću, a koji su dosad obavljali čuvanje lovišta i bili u zakupu, da to nastave i dalje, te na taj način pokazala kako čvrsto stoji iza njih te maksimalno štiti njihove interese. Tako će se, prema odluci župana, sav novac od zakupnine koji Županija može prihodovati od društva, tim istim društvima i vratiti. „Dio sredstava koji se od lovačkih društava ulijeva u županijski proračun, vratit će se natrag njima, a osim toga, Županija će maksimalno pomoći i napraviti sve da i dalje pomaže svoje lovce i lovačka društva“, naglasio je župan te izjavio kako su s današnjim danom sva dugovanja prema lovačkim društvima i lovačkom savezu podmirena, čime se okreće jedna nova stranica u partnerskom odnosu Županije i lovačkog saveza.
Zadovoljstvo je tom odlukom, u ime svih prisutnih lovaca, izrazio predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec istaknuvši kako mu je iznimno drago što se današnjim produljenjem na novih 10 godina ostvarilo sve dogovoreno. „Rekli smo jučer, ostvarili su danas u Županiji, pa se nadam se da će lovci sada s velikom voljom dalje gospodariti svojim lovištima i samim društvom, a mogu reći da je suradnja sa županom i svim županijskim službama bila i više nego dobra te će takva sigurno biti i dalje“, rekao je predsjednik saveza za kraj, istaknuvši pritom da su upravo međimurski lovci primjer svima na razini Hrvatske kako bi trebalo djelovati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content