Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija za djecu s invaliditetom osigurala prigodni Zeko ekspress vlak

Datum objave: 26. ožujka 2016.

Međimurska županija već tradicionalno povodom nadolazećih Uskrsnih blagdana uveseljava djecu i njihove roditelje besplatnom vožnjom prigodnim vlakom, Zeko ekspressom. Ovom prilikom u prigodnom vlaku okupili su stotinjak mališana iz sveukupno osam međimurskih udruga, to su Udruga za  sindrom Down, Udruga pomoć neizlječivima, Udruga za autizam Pogled, Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Društvo multiple skleroze, Udruga gluhih i nagluhih te štićenici Centra za odgoj i obrazovanje i njihove roditelje.
Prilikom vožnje od Čakovca do Donjeg Kraljevca, pozdravila ih je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman poželjevši im ugodno putovanje te je pritom naglasila kako je ovo dio akcije koja već 12 godina na ovakav način okuplja više od 35 tisuća putnika. Vožnju je još posebnijom učinio uskrsni zeko koji je mališane darivao slatkim paketićma, sokovima i poklonima.
Uz pjesmu i ples, šarene balone i osmijeh, nastale su vesele fotografije ovog posebnog putovanja, a svi su se složili kako je Međimurska županija u suradnji s Hrvatskim željeznicama još jednom pokazala senzibilitet prema najmlađima i stvorila predblagdanski ugođaj.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content