Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavljeni rezultati istraživanja „Moje mjesto u zajednici“

Datum objave: 25. ožujka 2016.

Zajednica je uspješna onoliko koliko je osjetljiva i ima razumijevanja za udruge civilnog društva“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravljajući sve prisutne na predstavljanju rezultata projekta i istraživanja „Moje mjesto u zajednici“ koje su zajedno provele Udruga Zora iz Međimurja, Prostor rodne i medijske kulture 'K-zona' iz Zagreba i Centar za održivi razvoj iz Splitsko-dalmatinske županije. Samo istraživanje provedeno je u razdoblju od 10. studenog 2015. pa sve do 20. siječnja ove godine na području Međimurske županije, Imotske krajine i zagrebačkog kvarta Trešnjevke, a obuhvatilo je 1028 ispitanika. Cilj je bio ispitati probleme građana i saznati njihove prioritetne potrebe vezane uz društvenu nejednakost, rodnu neravnopravnost i socijalnu pravdu. „Prema ocjeni važnosti građana u Međimurskoj županiji, kao prioritetne potrebe istaknuta su tri područja, poticanje zaposlenosti i gospodarstva, učinkovitost javne uprave i institucija te prometna i komunalna infrastruktura“, objasnio je suradnik na projektu Nikola Švenda.
Međimurje je po mnogočemu daleko ispred drugih i možemo biti izuzetno zadovoljni načinom na koji je uređeno u svakom segmentu, no uvijek se negdje nađe nešto na čemu bi više trebalo raditi, promijeniti ili ispraviti“, nadodala je izvršna direktorica udruge Zora Marina Kolar govoreći o samim rezultatima te naglasila kako je iznimno važno da imamo lokalnu zajednicu u kojoj svaki građanin može i zna kako ostvariti svoja ljudska i socijalna prava. Kako bi svi rezultati ovog istraživanja bili objedinjeni na jednom mjestu izrađen je letak sa svim potrebnim informacijama, istaknuo je Švenda apelirajući na sve udruge i institucije da budu aktivniji na internetu te da ažuriraju svoje informacije jer su u sklopu provedbe istraživanja naišli i na taj problem.
Na kraju, župan Posavec napomenuo je kako je Međimurska županija kao partner podržala provedbu ovog projekta, ne samo zbog njegove važnosti za lokalnu sredinu, već i zbog toga jer ga provodi upravo udruga Zora koja se proteklih godina pokazala kao svojevrsna institucija civilnog društva naše županije, s obzirom na broj kvalitetnih i uspješno provedenih projekata koji daju rezultate. „Ovo istraživanje bit će važno za nas, jer će rezultati jasno ukazati na potrebe naših građana, a pomoći će i našim razvojnim strategijama koje idu prvenstveno u smjeru razvoja ljudskih potencijala, pa da na ovaj način možemo vidjeti gdje smo sada i gdje želimo biti u narednih nekoliko godina“, zaključio je Posavec i još jednom pohvalio rad udruge i svih njenih članova, koji pomažu i doprinose tome da našu zajednicu nastavimo činiti boljom, kvalitetnijom i sretnijom za sve građane.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content