Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Mali genijalci“ OŠ Pribislavec dobili pet novih računala

Datum objave: 16. ožujka 2016.

Među 116 škola u zemlji koje su se svojim filmovima o školi prijavile na natječaj „Za male genijalce“, najbolja je OŠ Vladimira Nazora Pribislavec. Marljive učenice foto grupe 6.a razreda - Maja Gašparlin, Ana Lesar, Anja Šmitran i Leona Vadlja te učenici 2.a razreda, pod mentorstvom svestrane vjeroučiteljice Miroslave Novak predstavili su svoju školu i svoje prijatelje, za što su nagrađeni s pet računala, koje su im danas uručili HEP i Narodni radio. Na sebi svojstven način predstavili su svoju školu i male prijatelje kojima je za rad i učenje neophodno računalo kako bi nastavu poboljšali i učinili je zanimljivijom.
Ovaj hvale vrijedan projekt svojim su dolaskom podržali župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić, direktorica Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju iz HEP d.d. Vlatka Kamenić Jagodić, iz Sektora za korporativne komunikacije Anđelko Brezovnjački i Venancije Mihaljević, iz Narodnog radija Robert Kuzmić i Franka Gojanović, te Mladen Hren direktor Elektre Čakovec, uz domaćinstvo ravnatelja OŠ Vladimir Nazor Pribislavec Brunu Matoteka. „Od Uskrsa kad se vratite u školske klupe, u svakoj ćete učionici imati računala“, razveselio je ravnatelj svu okupljenu djecu na svečanosti i objasnio kako će se nova računala itekako uklopiti u novu školsku zgradu koju djeca željno iščekuju. Značajan događaj, osobito za mališane  škole u Pribislavcu podržao je svojim dolaskom župan koji je iskoristio priliku da pohvali projekt i svaku akciju koja obrazovanje diže na višu razinu i čini ga kvalitetnijim. „Podržavam svaku akciju kojom se ulaže u ove mlade ljude, jer svjesni smo kako je to ulog u našu budućnost i dobrobit županije. Stoga me veseli da smo prošle godine krenuli u izgradnju nove škole i dvorane, a baš prošli tjedan otvorili rekonstruirani vrtić“, naglasio je Posavec.
Ovo je druga godina provedbe akcije „Za naše male genijalce“ Hrvatska elektroprivreda, a kako je objasnio direktor Elektre Čakovec, to je način vraćanja društvu onog što je uloženo. „Prepoznali smo važnost ulaganja u modernizaciju naših škola, ovi mališani to su zaslužili dobrim radom i svojom vrijednošću“, rekao je Hren i dodao kako je u 2015. donirano 30 novih računala u devet hrvatskih osnovnih škola, dok u 2016. 35 računala. Ukupna vrijednost ovogodišnje donacije iznosi 171 tisuću kuna.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content