Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I Međimurci dali svoj obol obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara

Datum objave: 16. ožujka 2016.

Povodom Dana hrvatskih branitelja Vukovara koji se, pod visokom pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a u organizaciji Grada Vukovara, održao drugu godinu za redom, odana je počast svim poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima. Molitvu je za njih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio fra Ivica Jagodić, gvardijan i župnik župe sv. Filipa i Jakova gdje je nakon toga održana i sveta misa. Ceremonija je nastavljena Svečanom akademijom posvećenom Danu hrvatskih branitelja Vukovara u tamošnjem Hrvatskom domu, a sve je završeno prigodnim druženjem branitelja, članova obitelji poginulih i nestalih branitelja te ostalih sudionika na Trgu Republike Hrvatske. S obzirom na veliki doprinos, koji su u obrani grada Vukovara dali međimurski policajci i branitelji, nastavljeno je davanje podrške samom gradu Vukovaru i njegovim stanovnicima od strane Međimurske županije.
Tako su u pratnji zamjenika župana Zorana Vidovića u posjetu Vukovaru boravili predsjednik čakovečkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Tihomir Dominić i predsjednik Udruge vukovarskih branitelja i logoraša iz Međimurja Željko Sršan. „Vrlo je važno uvijek isticati značaj Domovinskog rata i promovirati istinu o gradu heroju“, naglasio je zamjenik župana Vidović koji je i sam bio prisutan u Vukovaru kao branitelj zapadnoslavonskog bojišta. Ističe kako je stav Međimurske županije da i dalje pomaže i surađuje sa svim braniteljima i braniteljskim udrugama jer su i Međimurci u obrani Vukovara dali svoj veliki doprinos, a nažalost i žrtve. „Davanjem statusa pijeteta Vukovaru, kao gradu heroju Domovinskog rata koji je imao najveća stradanja, vrlo je važno da se držimo gesla branitelja zajedno u ratu, zajedno u miru“, napomenuo je Vidović, najavivši pritom kako će Međimurska županija nastaviti tradiciju pružanja podrške i pomoći gradu Vukovaru.
Naime, svjesni teške situacije u samom gradu, dogovoreno je pokretanje humanitarne akcije za prikupljanje sredstava kojim će se pomoći Dječjem vrtiću Vukovar I, PO „Mitnica“. Na taj se način nastavlja dobra suradnja, a predsjednik Udruge vukovarskih branitelja i logoraša iz Međimurja Sršan iskoristio je tu prigodu zahvaliti predstavnicima grada Vukovara na podršci kod organiziranja izložbe „Vukowar – 87 dana boli i patnje“, koja je bila postavljena u rujnu prošle godine u prostorijama zgrade Scheier.
Međimurci su dokazali kako vole svoj kraj i svoju domovinu, a jednako tako otvorenog srca pomažu i drugima koji su u nevolji“, zaključio je zamjenik župana, naglasivši pritom kako je i od strane samih predstavnika Vukovara prepoznat doprinos koji su Međimurci dali tijekom Domovinskog rata.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content