Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Savjeti mladih potpisali Sporazum o suradnji

Datum objave: 14. ožujka 2016.

U subotu, 12. ožujka 2016. godine, u čakovečkoj Gradskoj vijećnici potpisan je Sporazum o suradnji između Savjeta mladih Međimurske  županije i Savjeta mladih Primorsko-goranske županije te Savjeta mladih Grada Čakovca i Savjeta mladih Grada Rijeke. Sporazum su potpisali predsjednici Savjeta mladih MŽ i PGŽ Ivan Šimunković i Kristijan Čarapić odnosno predsjednici Savjeta mladih Čakovca i Rijeke Jurica Vidović i Saša Pešut. Potpisivanju sporazuma u ime županije nazočio je predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak dok su predstavnici Grada Čakovca bili zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan te domaćin, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat.
Predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak rekao je da je riječ o sličnim sredinama koje su među najrazvijenijima u Hrvatskoj i gdje ljudi, a posebice mladi slično razmišljaju. Na ovaj način mladi uspostavljaju kontakte i surađuju unapređujući obje sredine te se pripremaju za budućnost. Novak je istaknuo da je siguran da će pokrenuta suradnja biti uspješna.
Ovi Sporazumi, osim suradnje i novih prijateljstava, omogućit će i svježe ideje i prijedloge, koje ćemo uključiti u politike prema mladima u našim sredinama.", rekao je, među ostalim Jurica Horvat. Ivan Šimunković, kao predsjednik Savjeta mladih naše županije, istaknuo je važnost uključivanja mladih u društveni i politički život, a ovi Sporazumi na tom su tragu. I u Međimurju i na Kvarneru briga o mladima je na visokoj razini, no to ne znači da ne može i ne treba biti još bolja. Sporazum je početak, nadamo se, jedne uspješne suradnje, jer se od mladih očekuje niz novih ideja kako u međusobnoj “koaliciji” tako i razvojnim programima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content