Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Službeni posjet Općini Velika Polana u Sloveniji

Datum objave: 13. ožujka 2016.

U prekmurskoj općini Velika Polana, radni sastanak kod načelnika Damijana Jaklina, odradila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, uz ravnatelja Javne ustanove „Međimurska priroda" Sinišu Goluba te predsjednicu Upravnog vijeća Dragicu Vugrinec. Pritom su predstavljene velike prirodne vrijednosti općine domaćina ali i najsjevernije hrvatske županije, kao i rezultati različitih projekata sufinanciranih iz fondova Europske unije provedenih u proteklim godinama.
Općina Velika Polana ima status „Slovenskog sela roda" zbog relativno velikog broja gnijezda bijele rode na malom području koje se hrane na tradicijskim travnjacima. Nadalje, na području općine je i najveća šuma crne johe u  Europi, te Copekov melin kao jedan od rijetkih funkcionalnih potočnih mlinova. Posebno je zanimljiva „Domačija Miška Kranjca", prekmurskog pisca čija je rodna kuća uređena kao mali muzej s popratnim objektima u kojima tijekom godine borave pisci na tzv. rezidencijalnom stvaranju. Ideja je, naime, da se i objekt Hiže Frkanovec u Općini Sveti Juraj na Bregu uredi kako bi služio istoj namjeni, jednomjesečnom boravku pisaca i drugih umjetnika. Pri tome će velikopolanska iskustva biti od posebne važnosti za međimurski projekt i ulaganje u Frkanovcu.
Kako bi se uspostavila bolja povezanost između te prekmurske općine i međimurskih općina, a vezano uz pripremu budućih projekata financiranih iz EU fondova, dogovoren je skori uzvratni posjet predstavnika Općine Velika Polana Međimurskoj županiji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content