Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župnik Antun Hoblaj proslavio 40 godina djelovanja

Datum objave: 7. ožujka 2016.

Svetom misom zahvalnicom župnik Antun Hoblaj proslavio je 40 godina svećeničke službe u Župi svetog Jakoba u Prelogu. Tamo je došao još 1976. godine kao kapelan i sve do danas vjerno služi svojim župljanima, širi vjeru te promiče vjerski život i zajedništvo. U četiri desetljeća svog rada dao je izuzetan doprinos cijeloj župi, te zasigurno može poslužiti kao primjer pastoralnog djelovanja. „Jedini razlog i ono na čemu najviše želim zahvaliti jest na dobroti Božjoj, na svim godinama djelovanja u župi, a samim time i što mi je Bog preko mojih roditelja darovao život i vjerničko usmjerenje koje sam želio darovati crkvi i domovini“,  rekao je župnik na samom početku euharistijskog slavlja kojem su prisustvovali ministar poduzetništva i obrta RH Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, mnogi svećenici i župljani te udruge s područja grada i županije.
Među njima, predstavnici Caritasa, Pastoralnog vijeća, župnog zbora, Zrinske garde, KUD-a Seljačka sloga Prelog, DVD-a Prelog, DVD-a Cirkovljan, NK Mladosti Prelog, NK Naprijed Cirkovljan, NK Otok, Nautičkog kluba Labud, Misionarske skupine, Zavičajnog društva Međimurja u Zagrebu, kluba Duga, članovi Zbora Grada Preloga, Pjevačkog zbora Ribari, Vokalno instrumentalne skupine Agnus te članovi zbora Udruge umirovljenika Grada Preloga. Njih 200-tinjak, u znak zahvalnosti, svećeniku su uručili prigodne poklone, a on se prisjetio dana kada je došao u Prelog. „Nekim posebnim uspjesima i dostignućima se ne mogu hvaliti, ali sam duboko zahvalan Ocu nebeskome što sam sa svima Vama vršio službu primjereno svojim sposobnostima i zalaganjima“, dodao je župnik te naglasio kako je zajednica najvažnija zbog čega je svima najiskrenije zahvalan.
Radišnost, marljivost, odgovornost i poštenje su epiteti koji krase Međimurje. Za sve to jedino su zaslužni ljudi. A prečasni Antun Hoblaj jedan je od onih u kojem su utjelovljene te karakteristike. Stoga mu u ime svih Međimurski i Međimuraca želim zahvaliti na velikom doprinosu kojim je promicao vjeru, ljubav i zajedništvo, brinuo se za vjernike i kulturnu baštinu grada Preloga te Donjemeđimurskog dekanata“, rekao je međimurski župan.
Nakon održane mise, na kojoj su koncelebrirali brojni svećenici, prečasnom Hoblaju priređeno je iznenađenje na način da je u Pastoralnom centru, gdje je nastavljeno druženje, Željko Sokač pročitao njegovu biografiju, zahvalivši još jednom u ime svih prisutnih na predanom radu i svim divnim trenucima u 40 godina službe. Tu je gestu župnik doživio posebno emotivno jer je iza njega teška godina u kojoj je pobijedio tešku bolest, ali je istaknuo kako upravo u njoj prepoznao veličinu i dar života. „I na tome želim zahvaliti svima vama, kao i mnogim drugim ljudima izvan naše župe, s kojima sam svih ovih godina imao sreće živjeti i djelovati, iako neki od njih, nažalost, više nisu s nama. Bez vaše pomoći moje djelovanje ne bi bilo niti uspješno niti moguće i zato vam svima želim zahvaliti. I nemojte se bojati činiti dobro“, istaknuo je prečasni Hoblaj.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content