Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županijska smotra LiDraNo za osnovne škole

Datum objave: 3. ožujka 2016.

 
Županijska razina smotre LiDraNa 2016. za osnovne škole održana je u Centru za kulturu Čakovec, a njen ovogodišnji domaćin bila je Prva osnovna škola Čakovec . Ravnatelj Siniša Stričak  u ime škole pozdravio je prisutne i izrazio je svoje zadovoljstvo što je upravo njima pripala čast biti domaćin  na ovoj jubilarnoj 25. po redu Smotri literarnog, dramsko scenskog i novinarskog  izričaja. „Danas ćemo uživati u radovima najboljih u županiji. Dragi učenici želim vam puno uspjeha, znam da ste uložili mnogo truda i vremena kako bi vaši uradci i nastupi bili sjajni, a najboljima želim  da dostojno predstave našu županiju na državnoj Smotri“, naglasio je.
Čast da otvori manifestaciju pripala je zamjenici župana Sandri Herman koja je u uvodu čestitala svim sudionicima, djeci i učiteljima na njihovoj kreativnosti, idejama i stvaralaštvu koji tijekom cijele godine marljivo rade vođeni svojim mentorima kako bi iznjedrili najbolje od najboljih. Predsjednica županijske Smotre Lidrana Julijana Levak predstavila je povjerenstvo kojeg  su činili Romano Bogdan, predsjednik, Dejan Buvač i Tanja Novak članovi za dramsko scenski dio. Uz njih scenski dio pratila je državna izbornica Barbara Rocco. Za novinarsko stvaralaštvo  Vedran Močnik predsjednik, Dejan Zrna i Danijela Bratić Herceg članovi, dok je za literarno stvaralaštvo predsjednica Sanja Prošev te članovi Ivan Pranjić i Kristina Sisek.
Iz godine u godinu naša županijska povjerenstva imaju sve teži zadatak, sve teže donose odluke upravo iz razloga jer je sve više i više kvalitetnih dječjih radova.  Županijska predsjednica Levak objavila je predstavnike za državnu smotru iz kategorije literarnih i novinarski radova, školskih listova, radijskih emisija i radio igra koji su ovom prilikom bili izloženi u predvorju Centra za kulturu kako bi bili dostupni publici. U ulozi voditelja, ovog puta našli su se učenici Prve osnovne škole, Lara i Lovro koji su posao shvatili vrlo ozbiljno. Profesionalnim najavama vodili su publiku  kroz pojedinačne i skupne dramsko scenske nastupe te bili moderatori programa.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content