Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novi plug na poklon oračima za 10 uspješnih godina rada

Datum objave: 3. ožujka 2016.

Povodom svoje jubilarne 10. godišnjice uspješnog rada i djelovanja, Udruga za organizaciju natjecanja orača Međimurske županije održala je godišnju skupštinu u prostorijama Društvenog doma u Savskoj Vesi. Tom su prigodom analizirani dosadašnji rezultati njihovih članova na natjecanjima, kao i aktivnosti Udruge, te najavljeni novi planovi za budućnost. Tako valja naglasiti kako je prošle godine na državnom natjecanju međimurski predstavnik Fran-Andrej Jalušić osvojio visoko treće mjesto i u naš kraj donio brončanu medalju što je ujedno i najviše osvojeni plasman nekog Međimurca.
To je samo jedan u nizu dosadašnjih zavidnih rezultata ove udruge, s obzirom na nešto skromniju opremu, te im je iz tog razloga Međimurske županije pomogla nabaviti novi plug koji će im zasigurno pomoći da ostvare još bolje rezultate. Prigodni poklon uručio im je zamjenik župana Zoran Vidović koji je prisustvovao njihovoj skupštini, na čemu mu se posebno zahvalio predsjednik Udruge Josip Kolarić. Istaknuo je kako je Udruga dosad uvijek imala iznimno dobru suradnju  s Međimurskom županijom koja, kako kaže, intenzivno prati aktivnosti svojih orača. Ta će se suradnja zasigurno nastaviti i još dodatno ojačati, s obzirom da je želja članova Udruge organizirati državno natjecanje na međimurskom području.
Zamjenik župana obećao je da će Županija pomoći da se ta inicijativa i ostvari, te od Udruge, a u ime Međimurske županije, primio prihodnu zahvalnicu. „Možete biti ponosni na rezultate koje ste ostvarili dosad, a vjerujem da će nabavkom novog pluga oni sad biti još i bolji. Deset godina rada i djelovanja dovoljno govori o količini vašeg truda i zalaganja da se Udruga održi i raste, te me osobito raduje vidjeti da se u rad uključilo toliko mladih“, rekao je. Skupština je završena u veselom tonu, a već su krenule i pripreme za nove izazove, jer ih uskoro očekuje natjecanje županijskih orača u Prelogu, dok će se od 26. kolovoza u Velikoj Gorici održati državno natjecanje na kojem se očekuju nove medalje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content