Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izabrane najbolje rukometašice i rukometaši Međimurja u 2015. godini

Datum objave: 2. ožujka 2016.

Rukometni savez Međimurja drugu je godinu za redom održao izbor za najbolje igrače u protekloj godini. U prostorijama Doma sindikata priređena je svečanost dodjele nagrada onima koji su se posebno istaknuli svojim nastupima, trudom i zalaganjem te svojim klubovima omogućili odlične rezultate. Izbor su, prema dogovoru, odradili sportski novinari Međimurja koji su aktivno pratili postignute rezultate međimurskih ekipa. Samoj su svečanosti prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Rukometnog saveza Međimurja Miljenko Topličanec, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić.
„Sport u prvom redu znači odricanje, naporan rad i trening, ali i označuje svojevrsni način života. Ponekad su samo sekunde dovoljne ili tek jedan ti koji dijele uspjeh od neuspjeha. Međimurski rukomet, posebice onaj ženski koji postiže odlične rezultate ovom mladom generacijom, važan je i u promociji našeg kraja. Mi smo toga svjesni, zato vam je Županija uvijek na raspolaganju te će pratiti vaš put prema vrhu“, rekao je međimurski župan i čestitao svakom rukometašu i trenerima.
„Rukomet je naš najtrofejniji sport, pa sam sretan što iz godine u godinu raste i u Međimurju, posebice onaj ženski. Danas imamo prvoligaša, dolaze nam najbolje hrvatske ekipe i polako vraćamo onu staru slavu kakvu je rukomet imao na sjeveru zemlje, ne tako davno, u muškom rukometu“, dodao je Topličanec.
Nagrade su prije svega dodijeljene najperspektivnijim mladim igračicama i igračima. To su Viktorija Gašparić i Nika Sraka iz ŽRK-a Prelog te Marta Kozjak, Dora Pajić, Lana Blagus, Nika Bogdan i Sara Senčar iz ŽRK-a Zrinski od rukometašica, dok su kod dječaka nagrade osvojili Mateo Hozjan, Erik Horvat, Nino Koprivec i Karlo Kranjec iz MRK-a Čakovec. Za najboljeg rukometaša u 2015. godini izabran je jedan od nositelja igre MRK-a Čakovec, koji je u prošloj sezoni prešao iz 3. u 2. HRL, Nikola Petek, a za najbolju je igračicu odabrana Paula Posavec iz ŽRK-a Zrinski koji se u 1. HRL odlično nosi sa najboljim klubovima Hrvatske te se trenutno nalazi na zlatnoj sredini. Paula je, uz to, 3. strijelac 1. HRL u ovom trenutku, a najveća nagrada za njene dobre igre bio je poziv u seniorsku žensku rukometnu reprezentaciju. Također, posebnu nagradu dobila je i njena sestra Stela Posavec koja je zajedno s Paulom jedna od najzaslužnijih za odlične partije ŽRK-a Zrinski kojeg vodi Željko Golik. Stoga, ne čudi što je nagrada za najboljeg trenera otišla upravo u njegove ruke.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content