Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županijskim proračunom za 2016. osigurano novih 250 tisuća kuna bespovratnih sredstava za razvoj turizma

Datum objave: 1. ožujka 2016.

Međimurska županija postaje sve atraktivniji kraj koji privlači turiste te spada među najpoželjnije destinacije kontinentalnog turizma. Dokaz je tome i prošlogodišnja nagrada Europske destinacije izvrsnosti EDEN gornjem Međimurju, što je našoj županiji već druga takva nagrada, po čemu smo jedinstveni u europskim okvirima. Osim toga, konstantan porast broja noćenja samo je potvrda pozitivnog trenda, nedavno je potpisan i ugovor za izradu Master plana razvoja turizma u razdoblju do 2020. godine, a gastronomski, zdravstveni i cikloturizam tek su djelić ponude po kojoj je naša županija prepoznatljiva i po kojima smo primjer dobre prakse u regiji i šire. Najavljena su i nova velika ulaganja u sklopu kojih će se poseban naglasak staviti na razvoj povijesnih i kulturnih sadržaja, što se prije svega odnosi na veliki projekt obnove Starog grada u Čakovcu vrijednog oko 10 milijuna eura. Za takav su uspjeh i zamah u razvoju prvenstveno zaslužni ljudi koji pokazuju inicijativu za pokretanjem vlastitih projekata.
Iz tog je razloga Međimurska županija u sklopu projekta „Turističke potpore“ u protekle četiri godine sufinancirala 29 različitih projekata za koje je izdvojila 900 tisuća kuna, a dakako projekt se nastavlja i ove godine. Objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 250 tisuća kuna, koja su osigurana u proračunu, namijenjena fizičkim i pravnim osobama s područja Međimurske županije koje su registrirane za obavljanje određene turističke djelatnosti ili stvaraju uvjete za bavljenje turističkom djelatnošću, a projekt za koji traže potporu ostvaruju na području županije. Kandidirati se mogu i oni koji tek stvaraju uvjete za početak obavljanja turističke ili ugostiteljske djelatnosti s kojom će započeti najkasnije u roku od godine dana od trenutka dobivanja potpore, no prednost će imati oni koji su već registrirani i koji dosad nisu bili u sustavu županijskih turističkih potpora.
Temeljem tih sredstava, samo u prošloj godini turistička ponuda Međimurja obogaćena je za devet novih turističkih proizvoda koje može predstaviti svojim gostima, a koje provode OPG Đuran Darko, Robert Perhoč, OPG Vladimir Horvat, Toplice Sveti Martin, DG Sport, Poduzetništvo Sveti Urban, Lumbalis, Ivan Novak i Potrti kotač. Javni poziv otvoren je do 31. ožujka, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u UO za gospodarske djelatnosti Međimurske županije, na telefon: 040/374-083, e-mail: marko.puskadija@medjimurska-zupanija.hr ili na službenim stranicama Međimurske županije. https://medjimurska-zupanija.hr/2016/02/22/javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-potpora-temeljem-projekta-turisticke-potpore-u-medimurskoj-zupaniji-za-2016-godinu/.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content