Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici PŠ Dunjkovec i PŠ Pušćine posjetili Županiju

Datum objave: 26. veljače 2016.

Učenici trećih razreda Područnih škola Pušćine i Dunjkovec posjetili su danas sjedište Međimurske županije. U sklopu građanskog odgoja i predmeta prirode i društva željeli su u teoriji naučeno znanje unaprijediti i u praksi. Zajedno sa svojim učiteljicama Sanjom Marciuš i Višnjom Špicar pripremili su mnoga pitanja zamjenici župana Sandri Herman i Dijani Pahek iz UO za društvene djelatnosti. Obilazak su trećaši završili u Velikoj vijećnici  gdje su naučili osnove o ustroju Međimurske županije i njenih upravnih odjela, izvršnoj vlasti i o županu Matiji Posavcu.
Zanimalo ih je kako oni mogu postati vijećnici u Skupštini kako bi mogli donijeti za njih važnu odluku o uvođenju tableta u njihove  škole. Da im se približi rad skupštinara, župana i zamjenika, odradili su glasovanje i argumentima potkrijepili važnost novih tehnologija u nastavi. Uputili su niz molbi prema županu, od digitalnih stolica, pametne ploče pa sve do uvođenja uniforma koje bi im bile znak raspoznavanja.
Nakon što su se počastili slatkišima i sokovima, svoje druženje ovjekovječili su veselim fotografijama i željom za ponovnim susretom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content