Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zagrli za rijetke bolesti

Datum objave: 25. veljače 2016.

Hrvatski savez za rijetke bolesti, u nedjelju 21. veljače započeo je međunarodnu inicijativu „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“ kojom će pokušati oboriti svjetski rekord u broju prikupljenih fotografija i tako kreirati najveći online album fotografija na svijetu. Ovoj humanitarnoj akciji koja je prvi puta pokrenuta prošle godine, priključila se  Međimurska županija sa zamjenicom župana Sandrom Herman, djelatnici Policijske uprave međimurske na čelu s načelnikom Krunoslavom Gosarićem te učenici 3. Osnovne škole  Čakovec.
Povod ove hvale vrijedne humanitarne akcije je međunarodni  Dan rijetkih bolesti, 29. veljače, a cilj je podići svijest javnosti na probleme i potrebe oboljelih od rijetkih bolesti koji su često isključeni iz društva. Hrvatska, zajedno s još devet zemalja uključenih u kampanju, pokušat će skupiti više od 108 121 fotografija koliko je dosadašnji rekord i pripada Kanadi.
Prema definiciji, rijetkom bolestima smatraju se one koje pogađaju manje od petoro od deset tisuća stanovnika. Zbog malog broja oboljelih od pojedine bolesti ni javnost ni struka nemaju dovoljno znanja ni iskustva zato svaka akcija koja senzibilizira i osvještava društvo vrijedan je projekt i treba ga poduprijeti. Kampanja traje od 21. do 27. veljače, a fotografiju zagrljaja potrebno je snimiti u tom razdoblju i postaviti na web platformu hugforrare.com.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content