Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Budite u pokretu i prijavite se za sudjelovanje u projektu "ON THE MOVE"

Datum objave: 25. veljače 2016.

Međimurska županija je u okviru programa Erasmus+ Sport Europske unije započela provedbu projekta ON THE MOVE namijenjenog predškolskoj djeci u dobi od 4 do 7 godina i njihovim obiteljima. Ovaj projekt prepoznat je kao iznimno važan između 334 prijavljena iz cijele EU te je jedan od samo 19 odobrenih. Naši partneri u projektu su Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i organizacije iz Malte, Portugala, Slovačke, Slovenije i Velike Britanije.
KOME JE NAMIJENJEN? Današnji stil života uvelike se promijenio u odnosu na ne tako davnu prošlost i mnoge među nama neprimjetno „primorao“ na nove navike. U njih se ubrajaju smanjena tjelesna aktivnost i promjena prehrambenih navika, što za posljedicu ima povećanje tjelesne težine, a s njome i rastuću ugroženost od kroničnih oboljenja. Pokazatelji svjedoče da su osobito osjetljiv dio naše populacije - djeca predškolske dobi i da ćemo im, učinimo li to na vrijeme, usaditi zdrave životne navike koje će postati njihov životni stil. Djeca koja se rano počnu baviti sportom, kroz odrastanje i u odrasloj dobi nastavljaju se baviti tom ili nekom drugom fizičkom aktivnošću, osnažujući time vlastiti psihofizički balans.
Projekt ON THE MOVE zato je namijenjen djeci s niskom razinom tjelesne aktivnosti i prekomjernom tjelesnom težinom i njihovim obiteljima. Svi programi za djecu i roditelje su - besplatni.
ŠTO ĆEMO RADITI? Uključit ćemo dvjesto djece u sportske aktivnosti, a njihove obitelji okupljati vikendima na obiteljskim sportskim druženjima i događanjima, predavanjima o zdravoj prehrani i kuharskim radionicama. Suradnja sa stručnjacima u tim područjima (kineziolozima, zdravstvenim djelatnicima, nutricionistima) omogućit će da našim sugrađanima dostupnima učinimo provjerena, znanstveno utemeljena znanja i upute o očuvanju zdravih životnih navika.
GDJE? Želimo doprijeti do naših malih sugrađana, zato ćemo programe provoditi u Čakovcu, Murskom Središću, Nedelišću i Prelogu.
KOJE AKTIVNOSTI? Tri sportske aktivnosti za djecu tjedno - gimnastika, atletika, plivanje; obiteljska sportska događanja dva vikenda u mjesecu te predavanja nutricionista i kuharske radionice za obitelji.
U KOJEM ROKU? Od svibnja 2016. do lipnja 2017. Godine
Kako bismo stekli uvid u konkretne pokazatelje životnih navika i prehrane predškolaca i njihovih obitelji, pripremili smo anketu za koju Vas ljubazno molimo da je ispunite. Na temelju iznesenih podataka bit će donesena stručna prosudba o preporučljivosti polaženja programa za predškolce i njihove obitelji.
Molimo da ispunjenu anketu deponirate u vrtiću ili ordinaciji pedijatra.
Podaci koje ustupate za potrebe projekta ON THE MOVE bit će dostupni samo provoditeljima projekta i u tom smislu jamčimo Vašu privatnost.
ANKETA projekta (DOCX)
 
eu-erasmus-plus

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content